Hoppa till sidans innehåll

Guld, Brons och flera topplaceringar för Maratonlandslaget!

03 JUN 2019 09:26
Det svenska Maratonlaget skördade stora framgångar på Världscuptävlingarna i Norge i helgen. Inte minst stod juniorerna för urstark paddling och plockade bl.a. hem två guld och ett brons!
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 09:26

Världscuptävlingarna i norska Sandvika inleddes med Shorttrack-tävlingar över 3,4 km under fredag och lördag (kval och final). Den svenska truppen visade direkt att de blir att räkna med.

Härlig helg för det Maratonlandslaget med många goda minnen på 2020 års kommande VM-banor i Norge. Här Thea Sander under invigningen och Hugo Lagerstam i lyftet!

Juniorframgångar på Shorttrack med Brodén & Lagerstam-guld och Gustafsson Lönnroth-brons 

De svenska juniorerna stod för mäktig paddling under Shorttrack-finalerna. I damklassen, som var först ut, kammade Rebecka Gustafsson-Lönnroth hem ett brons, 16 sek upp till vinnande tyskan som i sin tur vann loppet med tre sek framför en ungerska. Även Thea Sander stod för ett fint lopp när hon blev sexa.


Rebecka i ledning under Shorttrackloppet, med Thea som anför andraklungan.

Herrjuniorerna ville inte vara sämre och stod för en laginsats av rang! Karl Brodén ryckte i sista lyftet, fick en lucka, höll undan för en jagande norrman och irländare och kunde segerjubla när han korsade mållinjen som etta! Bakom honom visade de tre övriga svenskarna William Berg, Hugo Lagerstam och Magnus Lindén kapacitet när de paddlade in på fjärde, sjunde och åttondeplats.


Karl Brodén forsar fram mot Världscupseger!

Hugo Lagerstam som blev sjua i juniorklassen är fortfarande ungdom och körde även ett Shorttracklopp i U16, där han vann Sveriges andra guld och tredje medalj för dagen när han segrade före Norge och Ungern.


De svenska herrjuniorerna i lyftet. I blått underställ Hugo Lagerstam som blev finfin
sjua i juiniorklassen och vann U16-klassen!

I seniorklassen stod Emil Svensson för ett mycket bra lopp när han blev åtta i det 20 man starka finalfältet som bjöd på ett tätt finallopp. Emil var 20 sek bakom täten där de bröderna Vold tog en norsk dubbel (precis som på K1 5000 m i Poznan på Sprintvärldscupen förra helgen). I damklassen paddlade Hanna Höij in på en stark åttondeplats, 1 minut efter segraren (ungesrka Czellai-Vörös) och 45 sek upp till bronset som Sydafrikas Jenna Ward tog.


Emil Svensson med i täten när Shorttrack-finalen avgjordes, det blev slutligen en åttondeplats.

Söndagens långa Maratonlopp

Det blev inga nya medaljer när söndagens klassiska maratonlopp kördes. Återigen stod Karl Brodén för ett mycket fint lopp när han blev fyra. Och återigen en fin laginsats då William Berg blev femma, Hugo Lagerstam (ingen Maratonklass för U16) åtta och Magnus Lindén tolva.

Bland damjuniorerna var det Thea Sanders tur att vara bästa svenska då hon paddlade in på en sjundeplats, 10 sek före Rebecka på åttondeplatsen.

I seniorklassen blev det en sjuttondeplacering för Emil Svensson och en fjortonde plats för Hanna Höij som främsta placeringar. Nils Thoresson paddlade in som 26:a och Isak Forsberg på en 34:e-plats.


Isak Forsberg in action - visar prov på balans och kontroll i lyftet!

Alla helgens resultat hittar ni här.

Två svenska juniorer fick kliva upp på pallen - Karl Brodén och Rebecka Gustafsson-Lönnroth.
Det blev ytterligare ett guld, i U16-klassen genom Hugo Lagerstam.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info