Hoppa till sidans innehåll

Häftigt Total-SM i fors väntar i Dala-Floda!

05 JUN 2019 11:19
Under fyra dagar, torsdag-söndag, avgörs SM-tävlingar i fyra "forsgrenar". Störtlopp, Kajakcross, Kanotslalom & Freestyle - upplagt för forsfest i Dala-Floda!
  • Skapad: 05 JUN 2019 11:19

Floda Forsfarare bjuder in till 4*SM i Fors, en forsfest som sträcker sig över fyra dagar med start på nationaldagen, torsdag den 6 juni, och den avslutande tävlingsdagen på söndag den 9 juni, mäktigt!

Torsdag: Störtlopp

Under en längre forssträcka ska kanotisterna ta sig nerför en bansträckning. Uthållighet, taktik och teknik spelar en avgörande roll. Kanottypen som används är en längre forskajak med bra egenskaper för att gå snabbt i både lugnare och mer forsande partier av banan.

Fredag: Kajakcross

Ett samlat fält startar samtidigt i de olika klasserna, ofta med en start via en ramp eller naturlig sluttning innan kanotisterna når vattnet. Sen är det en ständig kamp om att hitta rätt positioner i fältet för att få fritt spelrum och kunna ösa på över mållinjen.

Lördag: Kanotslalom

En av kanotsportens två OS-discipliner. Kanotisterna startar med individuell start och kör sedan nerför en bana med portar som ska passeras både ned- och uppströms. Tidstillägg på två sek om du touchar någon av pinnarna som utgör portarna och smått ödesmättade, men fullt naturliga och lärorika, 50 sek tillägg om du helt tappar din linje och missar en hel port.

Söndag: Freestyle

Bästa vågen eller valsen för tillfället utgör arena för Freestyledisciplinen när det är dags på söndag. Sen är det upp till kanotisten att utföra så många och rena trick som möjligt vilka bedöms och ger poäng. Det snurras och voltas i en härlig mix av diverse konster som få tror är möjliga att utföra med en kajak!

Mer info

Floda Forsfarare arrangerar årets SM-tävlingar, lite mer info om finns på deras hemsida.

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info