Hoppa till sidans innehåll

Händelserik ICF-kongess i Budapest

29 NOV 2018 10:32
Den gångna helgen genomförde Internationella Kanotförbundet (ICF) sin kongress i Budapest, Ungern. Inga personval stod på agendan denna gång, dock en hel del kring bl.a. regeländringar, utökat antidopingarbete och fortsatt arbete för SUP-verksamhet.
  • Skapad: 29 NOV 2018 10:32

ICF håller kongress vartannat år och årets möte hölls i Budapest. I den sammanfattande rapporten från ICF lyftes följande punkter upp från kongressen.

Fortsatt arbete med att driva SUP-verksamhet. Internationellt pågår en konflikt mellan Kanot- och Surfförbundet om vem som "äger rätten" att organisera SUP-verksamhet. Bl.a. blev årets planerade ICF-VM i SUP i Portugal inställt efter en rättslig process. Det finns dock en stark vilja att jobba vidare för att ICF i framtiden ska kunna arrangera SUP-mästerskap och kongressen röstade i helgen för ett fortsatt arbete i den riktningen.

Kongressen kom överens om ett flertal regeländringar. Församlingen godkände även förslaget på utökad obligatorisk antidopingutbildning som ska gälla alla seniorer på internationell nivå inom alla ICF:s discipliner.

Ett antal stadeändringar klubbades igenom med målet att förbättra styrning och transparens inom ICF.

Helgen bjöd även på en del workshops med alla tio ICF-discipliner involverade. Grupperna lyfte bl.a. styrkan i en mångfacetterad verksamhet med bredden av olika grenar inom kanotverksamheten. Samtidigt som bredden även innebär vissa utmaningar, som ex. begränsade resurser och stundtals överfyllda verksamhetskalendrar.

Ett område som skapade en del debatt på sociala medier var förslaget på att göra om U23-klassen till en U21-klass. Det togs dock inget beslut kring frågan utan ICF kommer nu att ha dialog och diskussion både internt och externt för att lägga fram ett eventuellt förslag på ändringar framöver.

Beslut togs även gällande plats för nästa ICF-kongress, år 2020, då bl.a. olika personval står på agendan. Valet föll på Fillipinerna.

I samband med kongressen presenterades även att ICF har landat ett avtal med Eurosport som kommer att livesända från samtliga världscuptävlingar inom Sprint och Kanotslalom 2019-2020.

Läs mer om ICF på deras hemsida canoeicf.com

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info