Hoppa till sidans innehåll

Hanna Plato ny KG-tränare!

14 JAN 2019 11:22
Den vikarietjänst på Kanotgymnasiet som utlystes under senhösten är nu tillsatt. Det blir Hanna Plato som går in och täcker upp för Henke Nilsson under vårterminen.
  • Skapad: 14 JAN 2019 11:22

Katrineholmsfödde och Nyköpingsstationerade Hanna Plato är klar som ny tränare på Kanotgymnasiet och axlaar det vikariat som utlystes när Henrik Nilsson har tjänstledigt under vårterminen 2019.

- Det känns jättekul att få in Hanna i tränarteamet, hon kompletterar Mats och Danny på ett bra sätt. Hon har hög kompetens på området med fleråriga högskolestudier inom Idrottsvetenskap och goda praktiska erfarenheter som grund. Det känns dessutom extra bra att få in en kvinnlig tränare runt eleverna vilket breddar den totala erfarenheten i tränarteamet, säger Dag Johansson som är förbundsansvarig för KG. 

Hannas kanotengagemang har de senaste åren fokuserats till slalom där hon stöttat landslagskanotisten (tillika sambon) Fredrik Wahlén. Hon har även fyra års erfarenhet från uppdraget som Förbundskapten för Ungdomslandslaget (säsongerna 2011-2014) och har även supportat seniorlandslaget i sprint vid en VC-tävling. 


Hanna in action från tiden som Förbundskapten för Ungdomslandslaget. Här besättningsträning i Katrineholm inför NM.

Han har själv gått på Kanotgymnasiet och gick ut för tio år sedan. Därefter har hon bl.a. läst tre år på Högskolan Dalarna med examen i Pedagogik med idrottsinriktning, Medicinsk vetenskap med inriktning samt inom Idrott- och hälsovetenskap.

- Det här vikariatet ska bli en utmaning som jag verkligen ser framemot. Jag brinner för att utveckla individer och det ska bli jätteroligt att få jobba med eleverna, att få en chans att utveckla dem över tid och optimera deras träning och förutsättningar, sammanfattar Hanna själv.

Hanna tillträder vikariatet måndag den 21 januari.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info