Hoppa till sidans innehåll

Hårdkörning för Drakbåtslandslaget

2018-05-09 16:01
Årets tredje landslagsläger genomfördes i Vaxholm den gångna helgen. Under helgen tränade drakbåtspaddlarna med två båtar, både teknik- och loppträning. Under söndagen fanns det även tid för löpning och ett fyspass.
  • Uppdaterad: 2018-05-09 16:01

På lördagen låg fokus på tekniken och fartökningar. Mycket tid ägnades åt filmanalys och teknikutveckling inför EM i Tyskland där Sverige kommer att tävla i 10-mannabåt med ett dam-, herr- och mixed-lag på seniornivå och även i U24 10-manna herr, utöver masterklasserna.


Fint väder i Stockholms skärgård när drakbåtslandslaget tränar under vårens
tredje läger inför EM i Tyskland.

Helgen bjöd på varma, soliga dagar och laget kunde njuta av det fina vädret hos Vaxholms Kanotsällskap i Stockholmsskärgården. Under helgen hölls fyra paddelpass varav ett hade fokus på loppträning medan de andra hade syfte att öka farten efter vinterperioden.

Nu märks det att vi går in i en ny fas i säsongen. Eftersom vi körde träningslopp, om än inte i maxfart, så är det verkligen ett bra koncept att köra med två båtar samtidigt på vattnet. Det ökar både sparring och möjligheten att fokusera på vad som händer i den egna båten, säger Christoffer Carlsson, förbundskapten.

På söndag morgon började laget med backintervaller med landslagets fystränare - OS- och VM-guldmedaljören Susanne Gunnarsson, som sedan i höstas ansvarar för senior- och U24-landslagens fys- och träningsupplägg. Efter Susannes teori- och inspirationsföreläsning på lördagen, var det dags för fysträning i form av löpning och lägret avslutades med ett fyspass.

Det var bra att ha ett balanserat träningsläger med mycket paddling blandat med teori, löpning och styrketräning, säger Eva-Lisa Meldau som är en av paddlarna i seniorlandslaget.

Årets mål är som sagt EM i Brandenburg i Tyskland den 23-26 augusti. EM för landslag har inte gått i Tyskland tidigare, däremot har klubblags-EM arrangerats i Tyskland tre gånger, senast 2013 i Hamburg. Under resten av maj kommer paddlarna att träna i sina respektiva klubbar innan de träffas igen den 16-17 juni hos Stockholms Paddlarklubb.


Extra roligt att träna lopp med två båtar!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info