Hoppa till sidans innehåll

Hårdkörning i Florida inför spännande tävlingssäong!

19 MAR 2019 09:50
Flera landslagskanotister i Sprint och Maraton befinner sig sedan ett antal veckor tillbaka på plats i Florida. Hård och bra träning utgör grunden i noggranna förberedelser inför säsongen 2019, en spännande sådan!
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 09:50

En stor trupp svenska slätvattenkanotister från landslaget är på plats i Florida för årets långa vårläger. Florida är tillbaka som träningsort efter fjolåret där ett annat upplägg testades med fler och kortare Europaläger. Denna gång befinner sig landslaget, tillsammans med bl.a. norska landslagskanotister, i Cape Coral på Floridas sydvästkust. Ett system av kanaler med anslutning till havet utanför utgör paddelvatten. 

Närmare 20 kanotister från landslagets olika träningsgrupper finns på plats, under ledning av ett antal ledare på plats. En del under kortare perioder och andra under hela femveckorsperioden. En stor majoritet av träningen består såklart av paddling, kompletterat med gym- och löppass. Det finns gott om besättningskanoter på plats och många pass genomförs i K2 och K4.

Tävlingssäsongen 2019 drar igång första helgen i maj med tävlinga ri Köpenhamn. Sen väntar en spännande säsong med Världscuptävlingar, European Olympic Games, U23-mästerskap och ett av säsongens stora mål - VM i Szeged i augusti. Ett VM som även innebär ett knallhårt OS-kval! Och apropå OS, i september arrangeras för-OS på de blivande olympiska banorna i Tokyo. En fullspäckat och spännande landslagssäsong med andra ord.

Rapporterna från lägret i Florida är positiva. Friska och hela kanotister, härlig stämning i gruppen med aktiva och ledare som peppar varandra. Följ lagets framfart och ta del av rapporter från både träning och kommande tävlingar via facebooksidan Swedish Sprint Kayak Team! Där hittar ni massor av bilder och uppdateringar från lägret i Florida, nedna bjuder vi på några. Fotograf på plats är Jörgen Westerlind som både ger oss en inblick i träningsvardagen och roddar på plats för att skapa bra förutsättningar för de aktiva.


Besättning! Ibland i de besättningar som är uttagna inför 2019, ibland i mixade K2:or och K4:or. Viktig del i träningen och givetvis otroligt kul. 


Jörgen Westerlind, ledare och fotograf på plats i Florida, fick möjligheten att flyga över Cape Coral. Flera härliga bilder!


Delar av den svenska truppen på plats i Florida.


Julia Lagerstam tog stora kliv under fjolåret och stortrivs på årets första paddelläger för att utvecklas ytterligare in mot säsongen 2019. 


Grattis! Linnea Stensils passade på att fylla 25 år på plats i Florida. Firades bl.a. med en snygg ballong på kanoten under ett av passen. Här tillsammans med Martin Nathell och Albert Peterson


Många km, paddeltag efter paddeltag i jakt på perfektion och utveckling. Här Martin Nathell, fjolårets U23 VM-guldmedaljör på K1 1000 m, närmast kameran.


Träningsförhållande i världsklass, lätt att trivas och lätt att göra jobbet!


SOK:s kontaktperson för Kanot, Henrik Forsberg, var på plats under några dagar för att besöka landslaget, träffa de aktiva och tränarna. Väl på plats blir man såklart sugen att testa paddla. Här tillsammans med Linnea Stensils. Efter att ha fått känna på världsklasstakter bakom Linnea avslutades denna paddelrunda med bad...


Benarbete, rotation, power och fart! Moa Wikberg in action.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info