Hoppa till sidans innehåll

Härlig SUC & JUC-avslutning i Lidköping!

2017-09-11 10:48
Runt 220 kanotister fyllde Lidan i helgen när SUC & JUC-finalen avgjordes. Spännande och jämna lopp, inte minst på 200 m där alla klasser slogs ihop och fick sin upplösning i 24 finaler!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

En toppenhelg i Lidköping avrundade årets SUC & JUC-säsong som bjudit på många fina deltävlingar med såväl långlopp som korta sprintduster i K1, K2 och K4 under både nationella och regionala tävlingsdagar.

Arrangerade Lidköpings Kanotförening testade redan förra året ett koncept med att slå ihop alla klasser i en enda stor klass, i år hade systemet vässats ytterligare och kanotisterna hade lärt sig hur formatet var upplagt. Något som resulterade i ett fint flyt loppen igenom och väldigt täta och spännande uppgörelser när det kom fram till finalpasset som bestod av inte mindre än 24 (!) finaler. Genom inledande tidskval gick alla kanotister vidare och mötte allt jämnare motstånd ju längre tävlingen gick. Slutligen återstod en härlig blandning av tjejer och killar i olika åldrar som gjorde upp på distansen (K1 200 m) i finalpasset som alltså utgjordes av 24 finaler.

Besättningscupen Nelo Dietz K2 Mix Cup med en ny K2:a från Dietz i potten fick även sitt avgörande i helgen. Cupen består av en rad mixade K2-lopp under säsongen där deltagande föreningar samlar på sig lotter. I helgen radade 59 st K2:or upp sig i de tre försöksheaten över 800 m. Åtta ekipage i varje lopp gick vidare till final och där segrade VM-silvermedaljören från Tjeckien Karin Johansson som paddlade tillsammans med Vilgot Westberg. När det var dags för den stora lottdragningen där alla lopp från säsongen låg till grund drogs Bengtsfors BoIS som lyckliga, och välförtjänta, vinnare. Grattis till en fin säsong och de nya K2:an!


Bengtsfors BoIS har all anledning att jubla - flera cupvinster och dessutom
kammade de hem en splitterny K2:a i Belo Dietz  K2 Mix Cup!

Det tävlades även i andra K2-konstellationer under helgen, maxålder, tränare/aktiv, förälder/barn var några av kategorierna som ramade in de olika loppen. Kanotisterna hann även med långllopp i K1 innan helgen avslutades med prisutdelningar.

I och med finalen i Lidköping fick både SUC & JUC sin avslutning i totalställningen. Ni hittar slutställningen i de olika cuperna här: SUC samt JUC.

Helgens alla resultat hittar ni här.

En minst sagt värdig avslutning på en välfylld säsong för SUC (Svenska Ungdomscupen) och JUC (Juniorcupen). Tack till alla kanotister, tränare & ledare, föräldrar och inte minst till de tio arrangörsföreningarna som dukat upp varierande och välarrangerande tävlingar under årets säsong!

Tävlingssäsongen fortsätter ett tag till, bl.a. genomförs DM på flera håll kommande helg och den 23 september bjuder Linköping in till Linköping Kanotmaraton innan tävlingssäsongen avslutas med mäktiga K4-loppet Aktersnurren i Nyköping 7 oktober.

För er som vill arrangera slätvattentävling under 2018 börjar det bli dags att skicka in er intresseanmälan. Mer info om hur ni går tillväga hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info