Hoppa till sidans innehåll

Helene Ripa klar för final i Rio!

2016-09-14 17:28
Helene Ripa paddlade sig hela vägen fram till final när kanottävlingarna inleddes på Paralympics under onsdagen och nu väntar en spännande final på torsdag!
  • Uppdaterad: 2016-09-15 00:35

Helene inledde med att bli trea i sitt försöksheat och hamnade därmed precis utanför de två direktplatserna till final. Första loppet satt inte helt perfekt och hon var en bit efter Brittiskan Dickins och Italienskan Plebani. Finalmissen i försöket innebar att Ripa fick ytterligare ett lopp bara runt en timme efter försöket. I seminfinalen väntade fyra ytterligare finalplatser att paddla om. Helene paddlade ett betydligt bättre lopp och slutade tvåa, mindre än en tiondel bakom Rumänskan som vann semin. Finalplatsen var aldrig riktigt hotad, utan det var gott om marginal till trean och fyran som också gick vidare till morgondagens final.

Imorgon, kl 14.52 svensk tid är det så dags för final! Helene paddlar på bana 7. I finalen möter hon bland annat tre kanotister (2:an, 3:an och 4:an) som även var i EM-final i Moskva i juni. Då vann Ripa med en dryg tiondel. De två mittenbanorna, Amanda Reynolds och Anne Dickins får gälla som favoriter inför finalen då de båda vann sina försöksheat på runt 53.5 sek, även fransyskan Moreau gick under 54 sek. Moreau som var två på EM, 0.144 sekunder bakom Ripa. Det är med andra ord uppdukat för en jämn och spännande final imorgon, och Helene Ripa har alla chanser att blanda sig i toppstriden!


Helene Ripa på vackra banan i Rio, här tackar hon jublande publiken efter att ha säkrat en plats i morgondagens final!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info