Hoppa till sidans innehåll

Högklassiga tävlingar för KG på Olympic Hopes!

2017-09-18 14:46
I helgen kördes den stora ungdoms- och juniorsprinttävlingen Olympic Hopes på VM-banorna i Racice. Kanotgymnasiet var på plats och paddlade till sig ett gäng finalplatser!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

I hård konkurrens med drygt 30 andra länder från hela världen fanns Kanotgymnasiet på plats i Racice för att mäta krafterna med resten på VM-stadion från i år.

Massor av lopp från tidig morgon till sen eftermiddag för de svenska kanotisterna som fick uppleva både en häftig tävling, plocka med sig en del erfarenhet och leverera finalplatser på några av distanserna.

Olympic Hopes-tävlingen arrangeras årligen och vandrar runt mellan Unger, Polen och Tjeckien. I år var det Racice i Tjeckien som gällde, på samman banor där VM avgjordes för tre veckor sedan. Tävlingarna påminner om SUC-tävlingarna då kanotisterna tävlar mot jämnåriga i samma ålderskull (istället för tvåårsspann som annars är vanligt på juniortävlingar). Sverige hade med kanotister i årgångarna 00 och 01.

Rebecka Gustafsson-Lönnroth stod för helgens vassaste resultat. Hon paddlade till sig en fin femteplats på K1 1000 m.

Bästa resultat på herrsidan kom på herrarnas K2 500 m där Isak Granström och Dennis Kernen stod för ett mycket fint lopp när de blev sexa, 3 sek bakom vinnande paret från Tyskland. Dennis var även i K1-final på 1000 m där han blev nia. 

Det blev även en K4-final - tjejerna Ebba Thor, Ida Carlsson, Jonna Illovaara och Rebecka Gustafsson-Lönnroth blixtrade till seger i försöket och blev därmed klara för final direkt. Väl i finalen stämde det inte lika fullt ut och det blev en niondeplats.

Alla resultat finns att ta del av här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info