Hoppa till sidans innehåll

Högklassig spänning när Kanotslalom-SM avgjordes!

2018-05-14 01:25
I helgen avgjordes SM i Kanotslalom i Nyköping. Fina tävlingar i en utmanande mästerskapsbana som satte deltagarna på prov och bjöd på täta och spännande race.
  • Uppdaterad: 2018-05-14 01:25

Nyköpings Forspaddlare arrangerade SM i lördags. Bra med vatten i forsen, bra stämning på och längsmed tävlingsbanan och spännande race låg till grund för en toppenhelg i Nyköping som avslutades med den första deltävlingen i Sverigecupen under söndagen.

Dubbla guld till hemmahoppet Holmer

Hemmapaddlaren och Landslagskanotisten Erik Holmer var en av de stora favoriterna inför helgen. Med Isak Öhrström utomlands förväntades kampen att i första hand stå mellan Holmer och Järfällas Fredrik Wahlén. Förhandstipset stod sig och det blev en tät kamp de båda Nyköpingsbaserade paddlarna emellan, både i K (kajak)- och C (canadensare)-klassen.

Med en sekunds marginal gånger två bärgade Erik Holmer dubbla SM-guld. I herrarnas K1-klass stod han för ett snabbt förstaåk i hemmabanan. Fredrik Wahlén paddlade bort sig med en missad port i sitt förstaåk men revanscherade sig och gick ren i sitt andra åk. Det saknades dock en sekund för att nå upp till Erik Holmer. Det blev en sekundstrid även om tredjeplatsen där Max Karlsson, Järfälla, gick segrande i tät kamp med Nyköpings comebackande Ludwig Andersson som stod för flera starka insatser under helgen efter år av skadebekymmer.

I C1-klassen kom Holmers andra guld. Återigen skulle det bara skilja en sekund ner till Fredrik Wahlén, som därmed plockade hem sitt andra individuella silver. Det blev dubbelt Nyköping i C1-klassen då Ludwig Andersson paddlade hem bronset, drygt 1,5 sekunder bakom silverplatsen.


Fredrik Wahlén utmanade om guldet i både K1 och här i C1:an.
Det blev dock dubbla silver individuellt, dock kom det ett guld i den avslutande lagtävlingen!

Fredrik Wahlén skulle dock få ett guld innan mästerskapet var slut. I lagtävlingen ingick han i segrande Järfällalaget som tog hand om guldet före Falun som knep silvret och Nyköping på bronsplats.

I damernas K1-klass var det Falu Kanotklubbs Moa Göransson som hanterade den tekniskt svåra banan och de utmanande vattenförhållanden bäst. I sitt andra åk körde hon snabbast och då spelade inte två islag, och därmed fyar tilläggssekunder, någon roll. Moa säkrade segern med fem sekunders marginal ner till Sanna Wahlén, Järfälla, som tog silvret före Alva Persson, Falun. 

Resultat och tidningsreportage

Resultat från både lördagens SM-tävlingar och söndagens första deltävling i Sverigecupen hittar ni här.

Läs även SN-sportens fina reportage från helgen här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info