Hoppa till sidans innehåll

Holmer och Öhrström vidare till semi!

2017-09-27 14:39
Både Erik Holmer och Isak Öhrström knep en plats i semifinalen direkt i första åket. Trots ett islag för de båda räckte deras snabba paddling för att ta en plats bland de 30 första.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Holmer och Öhrström vidare efter snabb paddling

Erik Holmerm, Nyköping, och Isak Öhrström, Falun, visade upp fin paddling direkt i första åket. Det fanns 30 semifinalplatser i potten och de båda svenskarna placerade sig på plats nummer 28 och 29, Holmer knappt före (0.05 sek) Öhrström. Upp till kvalvinnaren, britten Clarke, var det 4.85 sek upp, 2.85 sekunder i ren paddeltid. 

Både semifinal och final avgörs på fredag. 15 av de 40 semifinalkanotisterna går sedan vidare till finalen som avgörs fredag eftermiddag. Det lär krävas två nya snabba, och helst felfria, åk av de båda svenskarna för att vara med och fightas om en finalplats, vilket det finns alla möjligheter till.


Isak trixar sig fram mellan portarna, full fart mot fredagens semifinal! Foto: Kerstin Öberg

Islagen fällde Wahlén

Först ut av svenskarna i första åket var dock Fredrik Wahlén. Han visade upp snabb paddling men drog tyvärr på sig två islag vilket resulterar i fyra sekunders tillägg. I mål saknades dryga tre sekunder upp till semifinalplats. I andra åket öppnade Fredrik lovande men kom helt ur linje den andra halvan av banan och den annars så jämna Järfällakanotisten drog på sig sju islag och därmed grusades förhoppningarna om en semifinalplats. Fredrik får nu ladda om inför söndagens Kajakcrosstävlingar där han även får sällskap av Max Karlsson. 

Följ Kanotslalom-VM

På Internationella Kanotförbundets VM-sida hittar ni både liveresutlat och länk till direktsändningar via ICF:s youtubekanal "Planet Canoe".

Kanotslalom Elit rapporterar även via deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 



KANOT I MEDIA


Alandia




 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info