Hoppa till sidans innehåll

Holmer sexa på U23-EM!

2017-08-20 23:16
Erik Holmer drog på säsongens bästa åk och paddlade in som finfin sexa när U23-EM avgjordes under helgen, grym prestation av Nyköpingskanotisten!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Erik Holmer var den av svenskarna som lyckades klart bäst under Junior & U23-EM som avgjordes i Tyskland i helgen. Han visade upp säsongens hittills bästa paddling och passerade både försöks- och semifinalsrundan med bravur och säkrade en plats i lördagens final.

Väl i final stod han återigen för ett snabbt åk och paddlade hem en av karriärens bästa placeringar när han dundrade in på en sjätteplats efter de 25 portarna i forsen i Hohenlimburg. Erik drog på sig ett islag i finalen när han touchade port nummer nio men i övrigt stod han för ett rent åk. I mål var han 3.82 sek bakom segraren Mario Leitner från Österrike och upp till pallen saknades 2.86 sek. Ett härligt kvitto för Erik som nu siktar vidare mot VM som drar igång i franska Pau om drygt en månad.

Erik ingick även i det svenska K1-laget i U23-klassen där han paddlade tillsammans med Max Karlsson samt junioren Vidar Lindberg. I fredagens final paddlade de in som tolva.


Max, Erik och Vidar EM-tolva i lagtävlingen!

De övriga svenska kanotisterna, nyss nämnda Max (K1 U23) och Vidar (K1 Jun) samt Monika Mitasikova (K1 U23) och Ludwig Palmcrantz (C1 U23) missade semifinal, dock med två värdefulla försöksåk med sig i bagaget från Tyskland.

Alla resultat från helgen hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info