Hoppa till sidans innehåll

Holmer till slalomsemi och Karlsson i Kajakcross-kvart!

2017-09-08 14:21
Världscupavslutningen i Kanotslalom och Kajakcross är i full gång i La Seu d´Urgell. Igår säkrade Max Karlsson en kvartsfinalplats i Kajakcross och idag stod Erik Holmer för ett toppåk och är klar för semifinal i Kanotslalom.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Igår, torsdag, inleddes världscupavslutningen i Spanska La Seu d´Urgell med försöksomgångar i Kajakcross-disciplinen. De båda succé-svenskarna från förra helgen, Max Karlsson och Fredrik Wahlén, som tog sig till semifinal respektive final i Ivrea fanns åter med på startlinjen. Det blev ett tufft kval där Max Karlsson lycakdes ta sig vidare till lördagens kvartsfinal efter att ha paddlat in som tolva. För förra helgens fyra, Fredrik Wahlén, som dragits med förkylning senaste veckan saknades 1.5 sek för vidare avancemang.


Erik Holmer och Max Karlsson paddlar vidare under helgens världscup i Spanien.
Här tillsammans med Vidar Lindberg efter lagåk tidigare i sommar.

Idag, fredag, var det så dags för de tre Kanotslalom-svenskarna Erik Holmer, Isak Öhrström och nämnda Fredrik Wahlén att ta sig an banan. 30 platser till lördagens semifinal fanns i potten i det första åket. Ingen av svenskarna avancerade direkt till semi, Isak var närmast med en 41:a plats, 2 sek upp till plats 30. Ny chans med 10 möjliga semifinalplatser i det andra försöksåket och här stod Erik Holmer för ett kanonåk efter att ha varit långt efter i första p.g.a en stor miss. Erik levererade ett rent åk utan några islag eller missar och paddlade in på en mycket fin tid. Han slutade trea, 0.33 sek bakom vinnaren i andaråket, och säkrade därmed en plats i semifinalen med marginal. Fredrik var 16:e och Isak 18:e, dryga tre sekunder från en semi för de båda. Även Monika Mitasikova i damernas K1-klass nådde inte fram till semifinal.

Följ världscupfinalen

Följ de fortsatta tävlingarna live här.

Resultat från dagens och gårdagens race, samt liveresultat när det är dags imorgon hittar du här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info