Hoppa till sidans innehåll

Höstregattan bjöd på fina Sprinttävlingar

2016-09-26 12:00
Rocksjön och Jönköping Energi Arena dukade upp fina förhållanden när årets sista Sprintregatta avgjordes i helgen.
  • Uppdaterad: 2016-09-26 14:30

Höstregattan är traditionsenligt en av de sista tävlingarna för Sprintkanotisterna. Om två helger stängs tävlingssäsongen  helt i och med det mäktiga K4-loppet "Aktersnurren" i nyköping.

Huskvarna KK stod som arrangör för årets Höstregatta och Rocksjön, med Jönköping Energi Arena, stod för två dagar med ypperliga förhållanden, både för de tävlande och för publik. De stundstals så karaktärsdanande ruskväder som Höstregattan levererat genom åren uteblev, men det var nog få kanotister som på riktigt saknade regn och blåst...

På damsidan visade Lidköpings Karin Johansson upp storform och levererade idel segrar. Karin, som hållt hög nivå i K1:an i år med flera internationella topplaceringar, vann såväl individuellt som i de besättningar hon ingick i under helgen. På 500 m var hon dryga sekunden före Karlstads Moa Wikberg, som också stod för flera grymma lopp, och ytterligare två sek före K2-partnern från OS, Jönköpings Sofia Paldanius. 200 m-pallen var identisk med Johansson, Wikberg, Paldanius. Sistnämnda Paldanius var även tvåa bakom Karin på 1000 m, där de fick sällskap på pallen av Huskvarnas Emma Andersson på tredjeplats. På 5000 m klev Maratonesset Andersson upp ytterligare ett snäpp och tog silver med Paldanius på bronsplats.

På herrsidan fullgjorde Martin Nathell, Ängelholm, sin mäktiga svit på 1000 och 500 m med två nya segrar, vilket innebär att han lämnar säsongen 2016 obesegread på dessa tv distanser. Han segrade före Luleås Henrik Strand på båda distanserna med Fabian Paldanius, Jönköping, som tre på 1000 m och Södertäljes Albert Petersson på 500 m.

På 200 m knep Joel Elenius, Luleå, sin fjärde raka (!) 200-seger på Höstregattan när han vann före Finspångs förstaårssenior Jesper Melvinger och Oxelösunds David Johansson.

5000 m-loppet vanns av Albert Petersson med Martin Nathell och Fabian Paldanius på andra- och tredjeplatsen.

I C1-klassen vann Annica Löf, Tibro, före klubbkompisarna Jessica Löf och Jolina Emanuelsson. Bland herrarna var Brunnsvikens Maciej Chwieros starkast och vann före Jörgen Thoren, Kungälv, och Henrik Emanuelsson, Tibro.

Vid sidan av alla spännande seniorlopp vimlade det såklart av fina lopp i ungdoms- och juniorklasserna. För er som vill spana in hela resultatlistan från Höstregattan hittar ni den här.

John Hrons minne och Nelo/Bootshaus K2 Mix Cup

Höstregattans H och D16 lopp över K1 200 m utgör även grund för John Hrons minnespris. Ett pris som instiftades 1996, året efter det att John tragiskt misshandlades till döds av nynazister. Den bäst placerade förstaårsungdomen i H/D16  på Höstregattans kortaste distans vinner vandringspokalen för ett år. John Hron var en framgångsrik ungdomskanotist, tävlandes för Kungälvs KK, och var klart bäst på 200 m. I år var det 21:a gången John Hrons minnespris delades ut i samband med Höstregattan. Årets pristagare blev Thea Sander (Malmö KK) samt Erik Andersson (Nyköpings KK) som fick ta emot priset av John pappa Tony Hron. För tidigare års mottagare av det fina, och allvarstyngda, priset till minnet av John Hron, klicka här.

 
Thea Sander och Erik Andersson tar emot John Hrons minnespris av Johns pappa Tony Hron.

Höstregattan var även den sista deltävlingen i Nelo/Bootshaus K2 Mix Cup. 44 K2:or och en C2:a (!) dundrade iväg på 1250 m. Deltävlingen vanns av Lidköping genom Karin Johansson och Marcus Andersson som var vassast före Lödde och Luleå denna gång. Beroende på placeringar i de deltävlingar som körts under året fick respektive klubb ilka många lotter. Vid dragningen stod sedan Jönköpings KK som vinnare detta år och fick plocka med sig en sprillans Nelo-K2:a, grattis!


Mäktig start på årets avslutande K2-batalj i Nelo/Bootshaus K2 Mix Cup!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info