Hoppa till sidans innehåll

Information om två pågående disciplinärenden

17 JUL 2018 19:42
Två, just nu pågående, disciplinärenden har lett till diskussioner, bl.a. i sociala medier, vilket föranleder en kortfattad sammanfattning.
  • Skapad: 17 JUL 2018 19:42

Frågan om två pågående disciplinärenden har debatterats i vissa sociala medier, vilket gör det aktuellt med en kort sammanfattning av det aktuella läget.

Anders Danielsson har lämnat in två ärenden till disciplinkommittén avseende landslagsaktiva i kanotslalom. De två som anmäldes hade en vecka på sig att lämna sin version. De avstod från att lämna in egna synpunkter. Disciplinkommittén fattade ett enhälligt beslut om avstängning från landslagsverksamhet i ett år i det ena fallet. Det innebär i praktiken avstängning från sista väldscuptävlingen 2018 och första halvårets landslagsaktiviteter 2019. Under 2018 var det EM och ett förlängt helgläger under första halvåret. Det påverkar inte deltagande i övriga tävlingar, inklusive VM.

I det andra fallet blev beslutet en skriftlig varning.

Disciplinkommitténs beslut kan överklagas fram till den 30 juli till styrelsen. 

Om det blir en fråga för styrelsen tar de beslut baserad på den information som finns tillgänglig då. 

Om någon inte är nöjd med styrelsens eventuella beslut kan prövningstillstånd i Riksidrottsnämnden begäras. I övrigt lämnar vi ingen ytterligare kommentar då det är ett pågående ärende.


Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info