Hoppa till sidans innehåll

Inspirerande Träningsläger i Mullsjö

05 NOV 2018 13:19
Under höstlovet arrangerade Huskvarna KK, i samarbete med SKF, ett breddläger för ungdomar och juniorer. 45-talet aktiva samlades tillsammans med klubb- och förbundstränare för fyra inspirerande dagar fyllda med träning, utbildning och lägerhäng.
  • Skapad: 05 NOV 2018 13:19

Mullsjöområdet har under åren tjänat flera gånger som lägerplats för kanotister. Det har även genomförts Maratonlopp i det långsmala sjöområdet som passar ypperligt för paddling. I år bjöds för första gången in till ett nationellt breddläger med Huskvarna KK som arrangör. Kanotister från Luleå i norr till Malmö i söder slöt upp och genomförde 2-3 träningspass/dag med en grym inställning!

Lägret inleddes under söndagskvällen med middag, lite information inför veckan och inkvartering i den stora lägergården med fyrbäddsrum. Måndagen bjöd sen på lägrets två första paddelpass som genomfördes i både K1, K2 och K4. Låga temperaturer och snö spelade mindre roll när de aktiva fick paddla tillsammans i stora träningsgrupper med nya träningskompisar vilket inte alltid tillhör vardagen på hemmaplan. Dagen avslutades sedan med att Sofia Paldanius höll ett inomhuspass med fokus på bålstyrka och stabilitet.


Kvällspass med bålfokus

Temperaturen kröp upp några grader till tisdagens två paddelpass där den viktiga distansträningen stod i centrum på morgon och pass två bjöd på snabbhetsinriktning. Efter middag och en kortare vila bussades hela gänget ut till en närliggande slalombacke. Där väntade Maratonlandslagets Emma Andersson som introducerade och ledde ett stavgångspass. Det blev ett antal vändor i den hjärt- och lungkrävande slalombacken innan avfärd hemåt för kvällsfika, umgänge och sovdags.


Lägerdeltagarna hade hela Slalombacken och gästtränaren Emma Andersson för sig själva.

Onsdagen bjöd på ett långt distanspass på morgonen. Efter en välflörtjänt lunch höll Sprintlandslagets förbundstränare Åsa Eklund samt SKF:s Dag Johansson en teknikgenomgång tillsammans med de aktiva. Teknikfokuset höll i även under em-passet då det blev både teknikövningar på land under uppvärmningen och sen 60 minuter teknik ute på vattnet tillsammans med Åsa, Dag och de andra tränarna på plats. Under onsdagskvällen samlades ett 20-tal tränare för att lyssna på, och diskutera med, Åsa och Dag kring utveckling av kanotister, lärdomar från landslaget, utvecklingstrappans utformning och användning, teknik och en del mer områden.


Åsa Eklund, besättningsinspirerar innan onsdagens långkörare.


Klungkörning med sex K2:or. 4*10 min+ 4*8 min+ 4*5 min + 4*4 min i distansfart på spegelblankt vatten.


Uppskattad tränarträff  under onsdagskvällen tillsammans.


Inför onsdagens eftermiddagspass med teknikfokus fick de aktiva inleda på land med en hel del teknikövningar.

Den avslutande torsdagen hann bjuda på två paddelpass parallellt med städning, packning och hej då innan alla reste hemåt igen. Fyra dagar med mycket och bra paddling i kroppen, inspiration inför kommande vinterträning och ett härligt lägerrus att rida på!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


  

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info