Hoppa till sidans innehåll

Intensiv kanothelg till ända!

2017-10-10 07:36
Det har varit full fart på diverse olika kanotaktiviteter den gångna helgen. Tävlingar inom både Sprint, Surfski och Störtlopp. I Nyköping samlades även de europeiska medlemsländerna inom Euro Paddle Pass för träff.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Sundbornsloppet med 50 deltagare

Utanför Falun genomfördes Sundbornsloppet med 50 kanotister som paddlade sträckan nerför Sundsbornsåns forsar. Snabbast i damklassen var Sverige-ettan i Kanotslalom Amanda Fagerlund och på herrsidan segrade Johan Strandberg. Mer info, bilder och resultat från loppet hittar ni på Falu KK:s hemsida.

King & Queen of the Fjord

Årets upplaga av Surfskitävlingen på västkusten bjöd på ypperliga förhållanden med härliga vågor på fjorden över den 12 eller 8 km långa banan som kanotisterna körde beroende på elit- eller motionsklass. Mer om tävlingen hittar ni här.

Sjunde upplagan Aktersnurren

I Nyköping kördes K4-tävlingen Aktersnurren för sjunde året i rad. 29 K4:or radades upp i två startled och stod sedan för ett rafflande lopp över den dryga 2.5 km långa banan som börjar och slutar i hamnen i Nyköping. En härlig blandning av gammalt och ungt, motionsnivå och landslagskanotister bjöd publiken på både show i paddling och i uppträdande med en hel del välarbetade utklädningar på plats i olika sittbrunnar runtom bland K4:orna. Den uppsluppna stämningen före och efter lägger dock inget lock på alla kanotisters inneboende tävlingsinstinkt. När starten går är det fullt ös och en seger i Aktersnurren rankas högt! I år stack en besättning ut lite extra och tog en trygg seger.


Albert Friman anförde en K4:a bestående av Linnea Stensils (som blev historisk med
att plocka hem sin andra seger), Malin Andersson och Andreas Göransson.
 

Benchmark, Euro Paddle Pass

Från fredag till söndag samlades även medlemsländerna inom Euro Paddle Pass (EPP) i Nyköping för att stämma av och utveckla konceptet ytterligare. 20-talet personer var på plats från Italien, Frankrike, Tyskland, Norge, Danmark, Irland och Sverige. EPP är den internationella grunden varpå den svenska översättningen Paddelpasset vilar.

Lördagen ägnades åt examinationer på blå nivå i skarpt läge inom grenarna Slätvatten, Kanotslalom, Havskajak och Öppen Canadensare. Ypperliga förhållanden med undantag från havskajakgruppen som gärna hade sett lite mer vind och vågor för att få rätt miljö för nivån. Trots uteblivna vågor på haven blev det givande examinationer för både deltagare, examinatorer och de som observerade. Syftet var bland annat att stämma av ett likriktat tänk när examinationer genomförs runtom i Europa.

Söndagen innehöll arbete på land med att utveckla och uppdatera handledningar, se över systemet i sin helhet och diskutera Euro Paddle Pass utifrån olika aktuella områden. Avslutningsvis hade EPP:s styrgrupp till sen söndag kväll innan årets träff var till ända. Paddelpasset, såväl som övriga medlemsländers nationella "översättning" av systemet EPP är på frammarsch på flera håll och ge kanotister en inspirerande progression runtom i Europa. 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info