Hoppa till sidans innehåll

Internationell Parakanotkonferens till Sverige!

2017-12-19 09:01
Den 5-7 oktober 2018 arrangeras Internationella Kanotförbundets Parakanotkonferens på Bosön utanför Stockholm - 2.5 dagar fulla med Parakanotinspiration och kunskap från hela världen!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Sverige spelar en viktig roll i utvecklingen av Parakanot internationellt, inte minst inom klassificering där Anna Bjerkefors och Johanna Rosén är två förgrundsfigurer. Nu har Internationella Kanotförbundet (ICF) beslutat att "Paracanoeing World Conference" arrangeras i Stockholm den 5-7 oktober 2018. Intressanta föreläsare från hela världen kommer till Bosön och dukar upp ett intressant program med syfte att sprida kunskap och inspiration för att utveckla Parakanoten världen över.

Tävling, Rekreation & Turism och Rehabilitering

Konferensen tar ett helhetsgrepp om paddling för Parakanot där utgångspunkt tas från tre huvudområden:

  • Tävling: 2016 gjorde Parakanot entré på det Paralympiska programmet (bl.a. med svenskt på startlinjen då Helene Ripa paddlade in på en finfin femteplats). Vägen till Rio och vägen mot Tokyo och framåt blir ett givet inslag under konferensen.
  • Rekreation & Turism: Paddling är en fantastisk friluftsupplevelse och väl sittande i kanoten ligger äventyret och naturen nära, oavsett funktionsnedsättning eller ej. Likväl som Parakanot har utvecklats som tävlingsgren finns det många goda initiativ inom friluftslivet och utvecklingspotentialen är stor.
  • Rehabilitering: utifrån ett medicinskt perspektiv utgör paddling i många fall en mycket god rehabilitering och är ett utmärkt val av aktivitet för personer med funktionsnedsättning.

Konferensens innehåll, föreläsningar och samtal kommer att kretsa kring dessa tre huvudområden och bjuda på många intressanta inslag.


Föreningen RG Aktiv Rehabilitering har under flera år jobbat med paddling för personer med funktionsnedsättning som en del i deras rehabilitering.

Bred målgrupp hälsas välkomna

Parakanot utvecklas på flera olika håll och utifrån flera olika plattformar. Konferensen den 5-7 oktober riktar sig till såväl föreningar med kanot- och/eller parasportverksamhet som till kanotcentraler, kommuner och andra organisationer som på ett eller annat sätt jobbar med kanot som aktivitet eller potentiella parakanotister som målgrupp.

Vår målsättning är att konferensen ska locka personer från många olika aktörer och bidra till goda samtal och utveckling av Parakanot på bred front.

ICF:s save the date-flyer hittar ni här, sprid gärna till fler!


Helene Ripa - har kliv för kliv under de senaste åren etablerat sig i världseliten med bl.a. EM-guld och en femteplats på Paralympics på meritlistan.

Mer info & Kontakt

Läs mer om Parakanot på ICF:s Parakanotsida.

I Sverige är det Parakanotkommittén som ansvarar för utveckling av Parakanot, besök deras sidor och kontakta dem gärna vid funderingar.

Har du funderingar inför Parakanotkonferensen, tveka inte att kontakta oss.

Dag Johansson

  • mail: This is a mailto link
  • tel: 070-37 25 448  
Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info