Hoppa till sidans innehåll

Jon och Alvina på Freestylevärldscup!

2018-07-02 17:41
Jon Persson och Alvina Skogman befinner sig just nu i Spanien för dubbla världscuptävlingar. Idag drog de igång och visade klass direkt!
  • Uppdaterad: 2018-07-02 17:43

Floda FF:s Jon Persson och Åmsele FP:s Alvina Skogman befinner sig just nu i Spanien för att delta på de dubbla Världscuptävlingarna i Freestyle som avgörs i orten Sort längst upp i norra Spanien.


Jon och Alvina innan avresan mot världscupäventyret i Spanien!

Det internationella Kanotförbundet (där Sverige är representerat i Freestylekommittén av Magnus Karlsson) testar ett nytt koncept med dubbla Freestylevärldscuptävlingar under en och samma vecka. Den första tävlingen avgörs i början av veckan, måndag till onsdag. Direkt på torsdag inleds sedan den andra som sträcker sig fram till lördag. En helvecka med högklassiga tävlingar väntar med andra ord.

De två svenskarna är på plats sedan ett par dagar tillbaka och har fått känna på tävlingsbanan. Jon kör i juniorklassen och Alvina i senior, och de har börjat starkt!


Tävlingsplatsen i spanska Sort är redo för en veckas världscuptävlingar!

Jon var först ut när måndagens inledande kvalheat öppnade upp tävlingarna. Han tog med marginal en av de tio semifinalplatserna då han slutade på en fjärdeplats efter ett mycket bra förstaåk men ett svagare andra. Semifinalen körs imorgon.

I Alvinas damklass är det tightare om de tio platserna till tisdagens semifinal, då fem försöksheat kördes. Alvina presterade bra och lyckades knipa den tionde och sista platsen till semifinal.

Både Jon och Alvina vidare till semifinal med andra ord - riktigt starkt! Imorgon fortsätter tävlingarna, följ utvecklingen via länkarna nedan.

Följ världscuptävlingarna

Startlistor, resultat och annan information om världscuptävlingarna i Freestyle hittar ni här.

Följ även SKF:s Forspaddlingskommitté via deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info