Hoppa till sidans innehåll

Kanotpolodamerna 13:e på VM!

06 AUG 2018 15:17
Kanotpolo-VM avgjordes den gångna helgen i Kanada med både det svenska dam- och herrlaget inkvalat till turneringen. Damerna gick bäst då de nådde en 13:e-plats och därmed kvalade till VM 2020!
  • Skapad: 06 AUG 2018 15:17

De svenska lagen gick flera högdramatiska matcher under VM-turneringen som överlag bjöd på mycket fint spel med många jämna nationer. Det blev till slut tysk storslam när de vann såväl dam- och herrfinalen. De tyska damerna segrade över Storbritannien i finalen och herrarna utmanövrerade Italien.

13:e plats och VM-klart 2020 för de svenska damerna

Bäst av svensklagen gick damerna som slutligen spelade till sig en 13:e-plats. Ett fint resultat, som inte minst innebar en säkrad VM-biljett till kommande turnering som avgörs 2020 i Rom. Detta damlag som tar steg för steg i sin utveckling och inför i år har coachats av herrlagets förra storspelare Mats Lindmark. Damerna spelade flera fina matcher men lyckades inte vinna den viktiga gruppmatchen mot Schweiz vilket gjorde att Sverige fick rikta in sig på spel om placeringarna 13-23 när turneringen gick in i slutspel. Väl där följde två nya bra matcher där Kanada och slutligen Japan besegrades och den viktiga 13:e-platsen var ett faktum.

Stolpe ut för herrarna

Herrarna avslutade turneringen med seger men missade ändå den 16:e och sista kvalplatsen till VM 2020 då de slutade precis utanför kvalpotten på en 17:e plats. Avgörandet kring VM-kvalplatsen kom i matchen mot Portugal lite tidigare i turneringen där det tyvärr blev en uddamålsförlust. Sammanfattningsvis stolpe ut för herrlaget som stundtals visade upp ett mycket bra spel, men i ett par viktiga matcher inte hade marginalerna på sin sida.


Det bjöds på många härliga dueller under VM i Kanada!

Härlig svensk klack på plats

En positivt högjudd ivrigt hejjande svensk klack fanns på plats och stöttade lagen genom turneringen, uppskattat!  

Mer om Kanotpolo-VM i Kanada hittar ni på ICF:s hemsida där både resultat och sändningar från matcherna finns att ta del av.

Följ även de svenska kanotpololandslagen via deras facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info