Hoppa till sidans innehåll

Kanotslalom-VM drar igång!

2017-09-26 08:25
Det är dags för en av årets absoluta Kanotslalom-höjdpunkter då VM i franska Pau inleds under tisdagen. En fyra kanotister stark svensk trupp finns på plats redo att ta sig an resterande världseliten. Nu åker vi!
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Världseliten är samlade i Kanotslalom-meckat Pau för att göra upp när VM inleds idag, tisdag. Fyra svenska kanotister är på plats och kommer att ställa upp i såväl Kanotslalom (lagåk och individuellt) och Kajakcross (Extreme Slalom).

Den svenska truppen

Följande fyra svenskar representerar Sverige under VM.

  • Isak Öhrström (26 år, Falu Kanotklubb): K1 Kanotslalom, Lagåk Kanotslalom.
  • Erik Holmer (22 år, Nyköpings Forspaddlare): K1 Kanotslalom, Lagåk Kanotslalom.
  • Fredrik Wahlén (29 år, Järfälla Kanot & Roddklubb): K1 Kanotslalom, Lagåk Kanotslalom, K1 Kajakcross.
  • Max Karlsson (20 år, Floda Forsfarare): K1 Kajakcross.

Det har varit en lång och händelserik säsong som bjudit på återkommande svenska höjdpunkter. Inte minst har Erik Holmer imponerat i kanotslalom med ett par fina semifinalplatser på världscupen och en sjätteplats på U23-EM som toppen på säsongen såhär långt. Isak Öhrström, fjolårets OS-semifinalist, har även han stått för ett par riktigt vasssa lopp under årets internationella säsong, ett par semifinaler under världscupen där han blixtrat till vid ett par tillfällen och visat mycket hög nivå. Erik och Isak får sällskap av Fredrik Wahlén som dubblerar och kör både Kanotslalom och Kajakcross under VM.

Det är just i Kajakcrossen som Fredriks fullträff under säsongen kommit. Han tog sig hela vägen fram till final under världscuptävlingarna i Ivrea. Väl i final fick han en otursstart och paddlade in på en fjärdeplats. I samma tävling svarade VM-tävlingarnas andra Kajakcross-svensk, Max Karlsson, även han för mycket fina race, då han knep karriärens första semifinalplats. Två svenska Kajakcrosskanotister i fin form inför VM-tävlingarna med andra ord.

Först ut av alla race är dock Kanotslalomens lagåk där Sverige har med ett lag bland de 27 startande nationerna. Kl.10.12 inleds herrarnas lagåktävling idag, tisdag.

Sedan följer de individuellt Kanotslalomtävlingarna på onsdag med kvalåk. Förhoppningsvis har vi med alla tre svenskar till fredagens semifinaler där finalplatser står på spel till fredageftermiddagens finalpass. Mästerskapet avslutas på söndag med Kajakcrosstävlingar, inledande kvalrundor på morgonen innan kvarts-, semi- och finalpassen följer senare under dagen.

Följ mästerskapet 

På Internationella Kanotförbundets VM-sida hittar ni både liveresutlat och länk till direktsändningar via ICF:s youtubekanal "Planet Canoe".

Kanotslalom Elit rapporterar även via deras facebooksida.

Dags för mästerskap, lycka till!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info