Hoppa till sidans innehåll

Kanotslalomlandslaget laddar för EM!

2018-05-30 14:12
På fredag inleds Kanotslalom-EM i Prag. En kvartett starka paddlare i det svenska landslaget laddar redan på EM-banan. Säsongen har inletts starkt så det finns goda förhoppningar om fina prestationer.
  • Uppdaterad: 2018-05-31 08:41

Förbundskapten Sixten Björklund ansvarar för en stark trupp som nu befinner sig i Prag. På fredag inleds tävlingarna och Sverige finns med i både den individuella K1-klassen i herr- och damklassen och i lagtävlingen för herrar. Inte minst lagtävlingen blir en spännande uppgörelse. Under VM förra året tog Sverige en historiskt bra fjärdeplats. Inför sista åket låg det svenska laget trea men petades ner till fjärdeplatsen när Tjeckien paddlade hem guldet som sista lag ut.

Med fjärdeplatsen från förra året får nog lagtävlingen ses som den största chansen för en riktigt vass placering. EM kommer dock att bjuda på stenhård konkurrens då en stor del av världseliten kommer från Europa. I det individuella racet finns absolut finalchans om det stämmer fullt ut. Exempelvis har både Isak Öhrström och Erik Holmer har varit i final under året i samband med olika världsrankingstävlingar.


Trion Holmer/Öhrström/Wahlén som bärgade en fjärdeplats på VM förra året får nu ny mästerskapschans!

Truppen

  • Fredrik Wahlén, Järfälla KoRK - vann den svenska uttagningen som bestod av två internationella tävlingar under våren. Har tagit ett snäpp upp i utvecklingen från förra året och presterat jämna fina tävlingar hittills under året.
  • Isak Öhrström, Falu KK - har börjat hitta storformen de senaste veckorna då han bl.a. fått kliva upp på pallen i samband med världsrankingtävlingar nere i Europa. 
  • Erik Holmer, Nyköpings FP - inledde säsongen lite knackigt men sen jobbat sig tillbaka och hittat känsla och form igen. Vann SM på hemmaplan i början av maj och även hunnit med att vara med i toppen i samband med en världsrankingstävling.
  • Monika Mitasikova, Falu KK - inlett säsongen stabilt och lyckades paddla sig hela vägen till final i samband med en världsrankingstävling.

Som sagt - tillsammans bildar herrtrion ett starkt lag som kan nå långt i lagtävlingen och de finns potential i truppen att även nå långt i den individuella tävlingen!

Radiosporten gjorde ett inslag inför EM, lyssna på förväntningarna och förhoppningarna här.

Följ tävlingarna

Mer info om tävlingarna hittar ni på ICF:s sida: Kanotslalom-EM 2018

Följ det svenska lagets framfart på facebooksidan Kanotslalom Elit

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info