Hoppa till sidans innehåll

KG-dagen inspirerade nya sökande

2016-11-01 12:28
I lördags genomfördes den årliga KG-dagen, ett öppet hus för nyfikna ungdomar som får en möjlighet att bekanta sig med lokaler och träningsanläggningar samt få en inblick i verksamheten.
  • Uppdaterad: 2016-11-01 12:49

Det var bra uppslutning på årets öppna hus på Kanotgymnasiet. Förutom information om KG fick aspiranterna en duvning i K-4 paddling under ledning av Karin Johansson under ett lite blåsigt men soligt pass. Roligt att se att många redan var vana och kompetenta besättningspaddlare!

Efter lunchen på ”Tennishallen” som levererar kvällsmaten till KG var det dags för Karin att berätta om hennes karriär (så långt). Från starten i Lidan över hennes KG-tid och slutligen en inblick från OS i Rio, mycket inspirerande. Många kloka råd och tips inte bara till blivande KG-elever utan även till fullfjädrade kanotister, ledare, tränare och föräldrar. Karin är en duktig föreläsare som glatt och avslappnat bjöd på sig själv. Tips till klubbarna i vinter!?


Karin Johansson inspirerade en fullsatt samlingssal på KG under lördagen.

Karin kunde ha pratat längre, men kvar på programmet stod ett BTB-pass. BTB står för ”Back to Basic” och innebär helt enkelt att man leker med alla grundformerna av rörelse, hoppa, springa, kasta, krypa, åla, rulla m.m., gärna utomhus, gärna i terräng. Roligt och jobbigt sa flera och i det här fallet använde vi en BMX-bana för passet.

KG tackar för besöket och påminner om att skicka in ansökningarna till oss före 1/12.

Hälsningar

KG-tränarna, genom Mats Johansen.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info