Hoppa till sidans innehåll

Kvalen klara på J & U23 VM i Kanotslalom - Holmer vidare

2017-07-20 12:59
I dagarna tre har kvalomgångarna genomförts i Bratislava. Av svenskarna gick Erik Holmer bäst och är klar för morgondagens U23 VM-semifinal.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Idag avslutades kvalåken på Junior & U23-VM i Kanotslalom, som inleddes i tisdags.

Stolpe ut för U23-damerna

De svenska damerna i U23-klassen, Amanda Fagerlund och Monica Mitasikova, var sist ut av de svenska kanotisterna när de drog igång sitt kval idag.  20 platser till semfinal stod på spel i deet första åket, de båda svenskorna paddlade in som på platserna 27 och 28 och fick därmed ladda om till  det andra åket. Dessvärre blev det 50-tillägg (missad port) för både Amanda och Monica vilket grusade deras semifinal-möjligheter denna gång.


Ingen semifinal för förstaårssenioren Amanda Fagerlund denna gång, fler chanser kommer!

Holmer vidare direkt i förstaåket

Under gårdagen var det de svenska K1-herrarnas tur att kvala. Erik Holmer (toppbilden), som paddlat varit i final i U23-mästerskap de senaste två åren, gick bäst. Han stod inte för ett felfritt åk (2 islag = 4 sek tillägg) men paddlade nog snabbt för att sno åt sig en 22:a plats i första åket och därmed ta en av direktplatserna (30 st i herrklassen) till semfinalen. Max Karlsson, den andra svensken i K1 U23-klassen drog på sig ett 50-tilägg i första åket och hade därmed ingen chans på en semi. I andraåket flöt det på bättre och Max paddlade in på en 21:a plats, det saknades dock fyra sekunder upp till topp 10 som innebar semifinal. Vidar Lindberg körde K1 i juniorklassen. Det blev ingen plats till semifinalen (45:a i första kvalet) men väl två lärorika lopp på en internationell och utmanande bana i tuff konkurrens.


Max Karlsson, som kombinerar både Freestyle och Slalom på hög nivå, styr skickligt
sin kajak genom en uppströms-port.

Palmen kämpade i C1:an

Ludwig Palmcrantz var först ut av svenskarna när han drog iväg på sitt första kvalåk redan i tisdags. Han svarade stundtals för mycket fin paddling men varvade med några svackor under färden nerför Bratislava-forsen som resulterade i missade portar och ingen vidare paddling i semifinal.


Palmcrantz in action i en vild passage i VM-forsen.

Följ VM-fortsättningen

Imorgon är det dags för Erik Holmers semifinal. Kl.09.33 sticker han iväg på jakt efter en ny finalplats. Följ honom via livesändningar som ni hittar här. Starlistor och liveresultat hittar ni här.

SKF:s Kanotslalomkommitté uppdaterar kontinuerligt med bilder under mästerskapet, ni hittar sidan här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info