Hoppa till sidans innehåll

Lagtävling & 2 av 3 i semi på Kanotslalom-EM

2017-06-02 08:24
Gårdagens kvalåk på Kanotslalom-EM i Slovenien gav två svenska platser till lördagens semi. Idag, fredag, hägrar lagtävlingen för den svenska trion på plats.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Det blev en spännande förstadag på Kanotslalom-EM i Slovenska Tacen. 30 platser till lördagens semifinal stod på spel, 20 i första kvalåket och de resterande 10 i det andra, för den svenska truppen med Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén.

Isak paddlade ett stabilt första kvalåk utan islag och slutade på en 16:e plats och kunde därmed luta sig tillbaka med en tryggad semifinalplats. Det skiljde 7.38 sek upp till kvalvinnaren Prindis från Tjeckien. 

Fredrik Wahlén svarade även han för ett rent förstaåk. Det fattades dock 2.5 sek upp till 20:e-platsen och Fredrik fick ladda om till andraåket. Ett andraåk dit han fick sällskap av Erik Holmer som hade ett mindre lyckat förstaåk med två islag och en missad port.


Det forsar på bra i EM-banan! 

Andraåket var i en helt annan division för Erik som visade upp en helt annan paddling. Han paddlade ner utan islag och dessutom på en riktigt snabb tid som tog honom till en fjärdeplats och med marginal en säkrad semifinal. För Fredriks del blev det inte ett lika fint åk, han föll ur linjen och tappade rytmen under den inledande delen av banan och tappade mycket tid vilket tyvärr grusade planerna på en semifinal.

På lördag avgörs K1-klassen med semifinaler som drar igång strax efter 11 och senare under eftermiddagen (start 15.07) finaler. Det krävs en placering bland de 15 främsta för att ta sig vidare från semifinalen. Efter Eriks andraåk och Isaks stabila paddling redan i förstaåket finns goda förhoppningar om en, eller varför inte två, svenska finalplatser!

Lagtävling, fredag

Redan idag är dock trion redo för nya tävlingar då lagtävlingen väntar i eftermiddag, start 15.05. Sverige är ett av 16 lag som ska ta sig nerför banan i Tacen.

Följ Öhrström, Holmer och Wahlén! Livesändningar finns att ta del av här. Och här hittar du resultat både från gårdagens K1-kval samt liveresultat från dagens och morgondagens tävlingar.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info