Hoppa till sidans innehåll

Landslagsläger nr 2 för Drakbåtslaget

2018-04-19 15:39
För andra helgen i rad samlades Drakbåtslandslaget för en träningssamling. Nu i Stockholm som bjöd på strålande förutsättningar för flera värdefulla träningspass tillsammans.
  • Uppdaterad: 2018-04-20 08:30

Den 14-15 april körde Drakbåtslandslaget årets andra träningsläger. Denna gång på plats i Stockholm hos Örnsbergs Kanotsällskap på Reimersholme. Under helgen tränade drakbåtspaddlare i dam-, herr- och mixeduppställningar. Lägret gav mycket tid för filmanalyser och teknisk utveckling.

På lördagen låg fokus på träning i dam- och herrklasserna och de aktiva fick även tid för att lära känna varandra och utveckla laget. Landslaget förbereder sig för EM i Tyskland där Sverige kommer att tävla i 10-mannabåt med dam-, herr- och mixedlag på seniornivå och ett herrlag i U24-klassen.


Härligt paddelväder i Stockholm i helgen, doch med inslag av lite vinterrester i vattnet...

En vecka innan hade laget haft sitt första uppstartningsläger i Malmö. Den här helgen fanns det tid för att hitta tillbaka till formen från i höstas och utveckla tekniken med filmanalys. Generellt var det bra fokus i båten och man kan säga att alla deltagare var väldigt nöjda med den tekniska utvecklingen och denna fina start i säsongen.

- Nu har vi två bra läger bakom oss och laget visar hög nivå när det gäller teknik och samspelet mellan paddlare, trummis och styrman är på en nivå som vi inte brukar ha så här tidigt på säsongen, vilket känns både kul och lovande inför sommarens mästerskap, säger Christoffer Carlsson, förbundskapten.


Värdefulla paddelpass tillsammans

Efter tre intensiva paddelpass på lördagen för både damer och herrar, blev det även ett fyspass och tid för organisationsuppgifter gällande den nya säsongen under söndagen. Under alla pass kunde man känna att det intensiva fysträningen, under ledning av Susanne Gunnarsson, som laget satsat på under vintern börjat bära frukt.

- Jag kan känna att fysträningen som Susanne har skrivit för laget har hjälpt mig att komma tillbaka snabbare och starkare efter vintern, säger Eva-Lisa Meldau.

Förberedelserna inför EM i Brandenburg i Tyskland den 23-26 augusti är i full gång. Om tre veckor kommer landslaget samlas igen för det nästa träningslägret hos Vaxholm. Där kommer fokus att ligga på mer loppliknande situationer och något mer högintensiva pass.

Truppen

Följande personer deltog under helgens läger.

Birgitta Eriksson, Örnsbergs KS

Birgitta Lagerholm, Örnsbergs KS

Christoffer Carlsson, Örnsbergs KS

David Öberg, Kungälvs KK

Elin Thulin, Kungälvs KK

Emil Zeidlitz, Örnsbergs KS

Eva-Lisa Meldau, Örnsbergs KS

Filip Arvidsson, Kungälvs KK

Frida Johansson, Kungälvs KK

Hanna Begander, Malmö KK

Hanna Börjesson, Kungälvs KK

Johanna Verwijst, Örnsbergs KS

Kajsa Lanshammar, Örnsbergs KS

Katarina Forsberg, Örnsbergs KS

Lucas Ahlin-Hamberg, Stockholms PK

Ludvig Ahlin-Hamberg, Stockholms PK

Nils Wikander Karls, Örnsberg KS

Ola Gramer, Örnsberg KS

Olle Nilsson, Örnsbergs KS

Oscar Schenström, Lödde KK

Pierre Zapater, Örnsberg KS

Rebecka Bergsten, Örnsberg KS

Tindra Gramer, Örnsberg KS

Tobias Antonsson, Uppsala PK

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info