Hoppa till sidans innehåll

Lärorik Olympic Hopes-helg för KG-elever!

19 SEP 2018 19:30
Tio KG-elever var på plats i Poznan, Polen, när den årliga jättetävlingen Olympic Hopes gick av stapeln den gångna helgen.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 19:30

Tio ungdoms- och juniorkanotister från Kanotgymnasiet (KG) i Nyköping deltog i Olympic Hopes i polska Poznan i helgen. Välfyllda tävlingsdagar från fredag till söndag med tuffast tänkbara konkurrens. Närmare 800 kanotister från totalt 36 länder var på plats och såg till att varenda distans bjöd på hårt motstånd.

Det är femte gången som KG deltar på Olympic Hopes-tävlingen som snurrar runt bland fyra länder. Ett bra tillfälle för kanotisterna att samla på sig internationell rutin och få flera hårda lopp. En bra värdemätare och inspiration till att fortsätta göra jobbet på hemmaplan.

Samtliga svenska kanotister tog sig vidare till semifinal, totalt blev det 16 semiplatser för KG-gänget. Där tog det dock stopp för de flesta, förutom för Nyköpingskanotisten Rebecka Gustafsson-Lönnroth. Hon stod för ett mycket fint K1 500 m-lopp och tog sig hela vägen till final!

Många internationella kontakter knöts, vilket inte minst märktes på sista tävlingsdagen som också innebär den stora "klädbytardagen". Sverigetruppen fick även en pratstund med Olympiska mästaren från Australien Ken Wallace som även passade på att posa tillsammans med KG-gänget på gruppbilden.

KG sammanfattar ett återigen trevlig Olympic Hope-tävling och passar på att tacka Peter Granström för hans tid under tävlingarna och Cranmech för sponsring.


Rebecka Gustafsson-Lönnroth stod upp bra i
den knallhårda konkurrensen och
plockade hem en fin finalplats!

Karl Brodén laddar upp inför start...

 


Sverige mönstrade två K4:or i pojkklasserna.


Kanotstadion i Poznan i morgonljus

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info