Hoppa till sidans innehåll

Linköping och Luleå Kanotpolo-mästare i Borås!

2017-07-02 16:01
Det var Luleå mot Linköping dubbelt upp när det spelades finaler i Kanotpolo-SM idag. Högdramatiskt när Linköping första SM-guldet någonsin på herrsidan och därmed bröt Luleås rekordlånga svit. På damsidan var dock Isbrytarna starkast.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Det var Luleå Kanotpoloförening Isbrytarna mot Linköpings Kanotklubb gånger två i dagens finalspel i Borås när Kanotpolons Svenska Mästare korades.

Damernas final var först ut under söndagseftermiddagen. Luleå-laget kopplade tidigt ett grepp om matchen och släppte sedan aldrig riktigt in Linköping utan lyckades hålla en 2-målsledning fram till slutresultatet som skrevs 8-5. Det var två bra lag som möttes där Linköping under stora delar av matchen ägde mycket boll men mötte på ett tungt försvarsspel av Luleå. Isbrytarna som nyttjade som blixtrande snabbhet flera gånger om och kom till bra lägen där de var omutligt träffsäkra. Tre mål av de båda tongivande landslagsspelarna i Luleå, Maria Johansson och Nadja Herdlund bäddade för andra raka Luleå-guldet på damsidan.


Bollen i mål en av totalt åtta gånger för vinnande Isbrytarna, det blev till slut 8-5 i damfinalen.

Herrfinalen skulle visa sig bli en jämnare tillställning. Luleå tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen men Linköping kvitterade i princip omgående. Sen följdes lagen åt och vi fick se många täta kamper lagen emellan. Vid ställningen 4-4 ställde Linköping upp i ett snabbt anfall och bollen gick ut till Joel Nåbo på vänsterkanten som uppmärksamt noterade att Luleå inte hade full koll i försvaret. Med ett snabbt, hårt skott hängde han in 5-4 som skulle visa sig vara guldskottet. Det var Linköpings första guld någonsin på herrsidan! Därmed bröt klubben Isbrytarnas rekordsvit på 14 raka SM-guld. Kapten Erik Malmborg, som tidigare vunnit guld med Luleå-klubben, var strålande nöjd efteråt. Under matchen bjöd han även på två klassmål där ett sköts från mer än halva planen, guldklass!

Grattis till Luleå och grattis till Linköping som tar med sig en seger var hem.

I damernas bronsmatch ledde Skellefteå med 3-1 i halvtid men Köping stod för en urstark andra halvvlek och kunde vinna med 4 mål mot Skellefteås 3.

Det blev dock brons till Skellefteå i herrklassen då Västerbottningarna vann bronsmatchen mot Kungälv med 4-1. 

Alla resultat från helgens Kanotpolo-SM hittar ni här.

Missade du finalerna, eller vill uppleva dem igen? Då hittar du finalmatcherna i sin helhet här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info