Hoppa till sidans innehåll

Linköpings historiska SM-dubbel!

07 JUL 2018 19:20
När Kanotpolofinalerna avgjordes under SM-veckan i Landskrona slog först Linköpings damer till med ett historiskt guld. När sedan herrfinalen avgjordes slog Linköpings herrar in en mäktig gulddubbel!
  • Uppdaterad: 10 JUL 2018 11:40

Det har varit två intensiva tävlingsdagar när Kanotpolo-SM avgjordes i Landskrona i samband med SM-veckan som avgjorts i Helsingborg/Landskrona den senaste veckan.

I fredags spelades gruppspelen där Skellefteås damer överraskade och gick obesegrade och säkrade gruppsegen före Linköping, Luleå och Järfälla. I herrarnas gruppspel övertygade favorittippade Linköpings lag 1 från start, vann samtliga gruppspelsmatcher och slutade därmed som gruppetta före Luleå, Skellefteå och Linköpings lag 2.

Tidigt på lördagsmorgonen inleddes semifinalspelet. Skellefteå säkrade sin första final i SM-veckansammanhang efter seger mot Järfälla. I den andra semin ställdes Linköping mot Luleå i en match där Linköpingslaget segrade och knep finalplatsen. Herrarnas semifinaler bjöd på favoritsegrar när Linköpings lag 1 vann över klubbens lag 2 i den första semin och Isbrytarna från Luleå besegrade Skellefteå i den andra.

Förväntningarna byggdes upp inför de båda finalerna. SVT riggade kamerorna för att kunna direktsända finalmatcherna och publiken strömmade ner till Citadellet strand för att heja fram finallagen. SVT:s sändningar från finalerna finns att ta del av ytterligare ett år, återupplev dem här.

Historiskt guld till Linköpings damer

Damerna var först ut och Linköping inledde blixtrande. Mitra Kabbaz Ashour var på målhumör och inledde den första halvleken med ett hattrick. Ställningen i halvtid skrevs till 4-1. Skellefteå fick dock en drömstart på andra halvlek, reducerade två gånger om och hämtade upp till endast ett 3-4 underläge. Linköping samlade dock ihop sig och kunde med två mål återigen gå ifrån Skellefteå. Överraskningslaget Skellefteå fick in en boll mot slutet och reducerade. Men klockan tickade för Linköping som vann med 6-4 och tog därmed klubbens första Kanotpologuld på damsidan!

Andra raka guldet för Linköpings herrar

Efter damernas final var avgjord väntade herrarnas. Även här med ett Linköpingslag som på förhand tippades som den starkaste guldkandidaten. Det skulle dock bli allt annat än en enkel finalmatch. Det andra finallaget Luleå var revanschsugna efter fjolårets final där de båda lagen möttes och Linköping vann en knapp uddamålsseger (första någonsin för Linköping som därmed bröt Luleås rekordsvit på 14 raka SM-guld). Det blev en intensiv match där Linköping tog ledning i första halvlek och finalen gick till pausvila med en 1-0 ledning till Linköping. Luleå kvitterade dock omgående men Linköping replikerade och återtog ledningen. Ett kämpande Luleå kunde sedan kvittera ytterligare en gång. Vid ställningen 2-2 lyckades sedan Linköping trycka in 3:an och återigen ta ledningen. Ett 3-2 mål som skulle visa sig bli matchvinnande och Linköping tog sitt andra raka guld!

I de båda bronsmatcherna bjöds det återigen på två fina Kanotpolomatcher. På damsidan blev det en tät och jmn match mellan Luleå och Järfälla där Luleå dock kunde säkra segern i den andra halvleken, bronset till Luleå alltså. På herrsidan ställdes Skellefteå mot Linköpings lag 2. Linköpingslaget tog ledningen direkt i matchen men sen vaknade Skellefteå och kunde vinna bronsmatchen stort.

Alla resultat från Kanotpolo-SM hittar ni på SM-veckans resultatsajt här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info