Hoppa till sidans innehåll

Lyckad Europacup för Freestylejuniorerna!

2017-09-10 23:46
Freestylejuniorerna Alvina Skogman och Hugo Wredendal hade en lyckad helg på Europacuptävlingen i Prag i helgen. Alvina vann och Hugo Wredendal blev sexa!
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Alvina Forspaddlares junior Alvina Skogman smällde till med karriärens första europacupseger då hon vann Freestyletävlingen i Prag i helgen. Detta efter att först ha vunnit lördagens kval och sedan finalen dagen efter. Det var den sista europacuptävlingen för säsongen, dock den första där Alvina deltog. I finalen kördes tre åk varav det bästa räknas, Alvina var mycket nöjd med sitt förstaåk där hon kände att hon gjorde alla trick hon hade planerat att genomföra.

Det var nära, nära att det blev två svenska finaler. Floda Forsfarares Hugo Wredendals missade finalen precis i herrjuniorklassen, dock en fin sjätteplats för Hugos del. 

Tävlingen bjöd även på Kajakcross och Sprintstörtlopp som både Alvina och Hugo körde. Dessa grenar hade inga juniorklasser så de båda svenska paddlarna fick köra med seniorerna. Sprintstörtloppet (snabbast möjliga nerför forsen) utgjorde tidskval till Kajakcrossen där kanotisterna tävlar i heat med 4 st i varje. I kajakcrossen ska kanotisterna ta sig nerför en lättare slalombana så snabbt som möjligt. Hugo lyckades inte att kvala sig vidare till kajakcross men Alvina knep en plats genom sin åttondetid och paddlade senare till sig en fjärdeplats i Kajakcrossen.

Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg för de svenska juniorerna som tar med sig flera värdefulla erfarenheter och en härlig seger signerad Alvina Skogman! 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info