Hoppa till sidans innehåll

Lyckad helg på Bosön!

2017-01-16 16:08
Massor av goda och utvecklande samtal blandades med föreläsningar, praktiska pass, avtackning av Paldanius och mycket mer. En hellyckad helg helt enkelt när dryga 100-talet personer från Svensk kanot samlades på Bosön.
  • Uppdaterad: 2017-01-17 14:34

Redan under fredagkvällen inleddes helgen med en träff för Unga Tränare. Omkring 35 st tränare i åldern 15-30 år samlades för att lyssna lite men framförallt få träffas och snacka ihop sig om olika saker. Vilken kraft det finns i dessa ledare, och det finns ännu fler därute som inte hade möjlighet att komma denna gång. Fortsättning följer!


En av många glädjeämnen under helgen var de många yngre tränarna som deltog, här i diskussioner under fredagskvällen.

Kl.10 på lördagen drog sen både SKF:s Tränar- och Ledarkonvent och Tävlingsarrangörsträffen igång. Sen trummade helgen på med blandade pass med både föreläsnings- och grupparbetsinriktning. 

Lördagen

SKF:s Dag Johansson inledde med en sammanfattning av hur Svensk Idrott tänker framåt, hur Svensk Kanot i sin tur kuggar i den övergripande strategin och mer specifikt vill jobba för att utveckla verksamhet och göra det så bra som möjligt runtom i alla våra klubbar. Anneli Östberg inledde sedan efter lunch och inspirerade kring ämnet att bygga en stark klubb- och lagkänsla.


Anneli Östberg stod för både erfarenhet, kompetens och inspiration.

 

John Gröntvedt delade med sig av kunskap och inte minst nya kanonövningar för kanotister under det praktiska passet. GIH och RF-sjukgymnasterna Anna Bjerkefors och Anna Åberg gick igenom den kanotuppvärmning som tagits fram för att väcka kanotmuskler och bättre förbereda kroppen utifrån ett skadeförebyggande perspektiv. Därefter avslutades de programstyrda passen för dagen med middag, men samtalen fortsatte till sent in på kvällen.

 
En färsk kanotuppvärmning samt nya bra styrkeövningar för kanot stod i fokus på praktikpasset på lördagen.

Tävlingsarrangörsträffen för Slätvatten hade parallella punkter på sin agenda där de utvärderade 2016 och planerade klart tävlingsprogrammet för 2017. Många goda diskussioner och en del förslag som bollades fram och åter kokades sedan ner till en spännande säsong. Programmet ses nu över en sista gång för att hinna se om några tokigheter har smugit sig in. Men snart skickas det ut och läggs ut här på kanot.com för alla att ta del av. Sedan var även arrangörsdeltagarna med och lyssnade på Anneli Östberg innan de i två olika spår diskuterade aktuella frågor runt långlopp/maraton samt IT-stöd för sprint-tävlingar.

Glädjande gästspel och avtackning av Paldanius

Sofia Paldanius, som under fredagen offentliggjorde att hon beslutat av avsluta elitkarriären deltog under hela helgen. Under det gemensamma passet på lördag eftermiddag blev hon avtackad för, och utfrågad kring, sin långa och framgångsfyllda karriär.


Sofia Paldanius deltog under hela helgen och det passades på att såväl tanka henne på erfarenhet som att tacka av henne för en fantastisk karriär.

Söndagen

07.30 sökte sig 20-talet personer ner till idrottshallen för dagens första, dock högst frivilliga, pass. Teknikens Grunder-pyramiden introducerades och fick sen ligga till grund för ett slags cirkelträningspass i pyramidform där ett par av de nya övningarna från lördagen kom väl till användning. 30 min intensivt genomjobbande att pyramiden och sen var den dagen igång ordentligt.

För arrangörsträffens del fortsatte sedan dubbla spår, ICF-representanten Stefan Gustafsson höll ett pass kring maraton medan Dag Johansson hade 45 minunter tillsammans med Sprint-delen. Samtidigt höll Ilona Jonsson Lindblad ett pass om ledarskap för personer med neuropsykatriska funktionshinder för deltagarna på Tränar- och Ledarkonventet. Ilona avlöstes av GIH-trion Hans Rosdahl, Johanna Rosén och Anna Bjerkefors som sammanfattade vad som hänt hittills inom ramen för det RF Elitstöds-projekt som SKF genomför i samarbete med GIH. Innan lunch presenterade även 2/3 av den nytillträdda ledarstaben för Sprintlandslaget, Peken Rönnestrand och Danny Hallmén, sina tankar kring ledarskap, träning och tävling.

Eftermiddagen bjöd på två pass där Lovisa Lofsan Sandström från SKF Styrelse pratade runt marknadsföring och kommunikation för ett stort gäng på arrangörsträffen samtidigt som resterande diskuerade och planerade klubb- och distriktsutveckling utifrån gårdagens presenterade modell.

Sista kvarten summerades helgen och sakta men säkert tömdes Bosön på tränare, ledare, arrangörer och andra kanotengagerade människor som styrde tillbaka mot sina hemmaklubbar med en del nya input och idéer för att göra Svensk kanot och vår verksamhet än lite bättre.

Ett stort tack till de dryga 100 deltagarna som var med och gjorde helgen till vad den blev!

Dokumentation

Så snart alla föreläsare skickat över sina bildspel och annat material kommer de att läggas upp för att ta del av även i efterhand.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info