Hoppa till sidans innehåll

Lyckat läger inspirerade flera Drakbåtsdebutanter!

2016-10-03 09:30
I helgen kördes årets andra Drakbåts-breddläger för ungdomar. 36 paddlare samlades för en fullspäckad helg med bra träning både på vattnet och på land, tester och mycket annat kul!
  • Uppdaterad: 2016-10-03 12:06

Fjolårets mäktiga medaljskörd för Drakbåtslandslagets gav klirr i kassan för att genomföra nya satsningar på ungdomsverksamhet (7-25 år). I och med prispallen.se, som Idrottsgalan och Svenska Spel står bakom, får alla idrottsförbund 10 000 kr för varje internationell medalj. Drakbåtslandslaget paddlade hem nio EM-medaljer under 2015, vilket nu i år ger förutsättningar för bl.a. helgens läger.


Helgens läger gav fin utveckling - inte minst för de som körde Drakbåt för första gången men även för de mer etablerade paddlarna.

36 kanotister i åldern 14-25 år samlades i helgen på Bosön för att följa upp vårens lyckade breddläger. Det blev ännu en fin helg som fylldes med massor av bra träning (tonvikt på paddling såklart men även en hel del övningar på land) och mycket skoj. Drygt hälften av deltagarna provade på Drakbåtspaddling för första gången, med värdefull ledning av etablerade landslagspaddlare. 

Filmer, bilder och uppdateringar från helgen hittar ni på Drakbåtssidorna på facebook: Swedish dragonboat and outrigger.

2016 års prispallen har resulterat i fem mästerskapsmedaljer. Drakbåtslandslaget har stått för tre (Guld & Silver*2), Parakanot har Helene Ripas EM-guld samt Petter Mennings EM-silver i Sprint.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info