Hoppa till sidans innehåll
Foto: Graham Daniel

Lyckat svenskt Surfski-VM!

2017-11-20 11:42
Under den avslutande tävlingsdagen adderade Paul Rosenquist ett Mastersbrons till Linnea Stensils tidigare U23-Guld. Två medaljer som toppar Sveriges bästa Surfski-VM någonsin, starkt!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Söndagen innebar den avslutande VM-dagen och det platta havet från damernas tävlingar i lördags hade växlat över till hårda vindar med sidsjö och dyningar som i vissa fall bjöd på upp till fyra meter höga vågor. Dessutom en hel del fartygstrafik som bidrog ytterligare till en utmanade bana för herrarna som ställde stora krav på kanotisterna ute på havet.

Två svenska herrar kom till start, Emil Torstensson i seniorklassen och Paul Rosenquist i Masterklassen för åldern 40-44. Precis som på damsidan möttes de av hårdast tänkbara motstånd, alla toppnationer var på plats med deras bästa paddlare. Emil kämpade väl och paddlade slutligen in som tia. 

Paul stod för ett topplopp och paddlade hem ett VM-brons. Upp till vinnande Tim Fitzsimmons från Australien och tvåan i loppet, Irländske Stewart O´regan, fanns inte mycket att göra men Paul höll undan och la beslag på bronset med dryga minutens marginal ner till fyra i loppet. Ett väl disponerat lopp och Pauls första medalj i mästerskapssammanhang, grattis!

Årets VM var blott det tredje mästerskapet någonsin sedan starten 2013. Sverige har tagit kliv framåt inom Surfski och lämnar mästerskapet med två medaljer och två ytterligare goda prestationer.

  • Linnea Stensils, Guld i U23-klassen (nionde i seniorklassen)
  • Emma Andersson, 13:e i seniorklassen
  • Paul Rosenquist, Brons i Mastersklassen 40-44
  • Emil Torstensson, 10:e i U23-klassen.

Surfskikommitténs Richard Holm ansvarade för laget på plats i Hongkong och summerar mästerskapet:

Vi fick utmanande mästerskapsdagar och alla uppfyllde med råge förväntningarna. Sammanfattningsvis har gänget fått utmana sig själva lite extra, fokuserat på att lita till sin förmåga och slutligen levererat resultat och visat upp en mycket stark prestation på den internationella arenan. Tack till SKF, Nordic Kayaks, Norman logistics och SAS Sportresor som bidragit till ett lyckat mästerskap vid sidan av truppens egna stora engagemang.

Resultat och reportage från Surfski-VM hittar ni på internationella kanotförbundets hemsida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info