Hoppa till sidans innehåll

Mäktig finalpaddling av Ripa - femma!

2016-09-15 16:48
Helene Ripa svarade för ett riktigt bra finallopp i Rio och paddlade in som femma, grattis! Endast dryga 4 tiondelar från pallen och sekunden till guldet
  • Uppdaterad: 2016-09-15 19:00

Det blev som förväntat en stenhård final när KL3 200 m avgjordes idag. Efter ett lite hackigt försök igår paddlade Helene Ripa betydligt bättre i gårdagens andra lopp, semifinalen. Och idag var det drog hon tll med mästerskapets bästa lopp när finalen avgjordes. Helene avslutade i vanlig ordning starkt och paddlade in som femma. Upp till guldet som Brittiskan Anne Dickins la beslag på skiljde det en dryg sekund. Amanda Reynolds blev tvåa och bronset tog Cindy Moreau, den sistnämnda endast knappa halvsekunden framför Helene.

En grym prestation av Ripa, som direkt efter målgång ändå gav uttryck för en viss besvikelse, det var ju riktigt nära upp till pallen. Men med lite eftertanke är det nog en nöjd Helene som lägger sitt första Paralympics som kanotist bakom sig med en femteplats. Att addera till skidguldet i Sochi för två år sen och en andra femteplats från simningen i Barcelona 92.

Ni hittar resultaten från dagens final här. Klicka även på bilden nedan för att se SVT Sports reportage med Helene strax efter målgången.


SVT Sport träffade en nöjd Helene Ripa strax efter målgången av dagens final, klicka på bilden för att ta del av reportaget.

Kanoten har nu debuterat som gren på Paralympics och det var ett nöjt historiskt gäng med aktiva som posade tillsammans under avslutningsceremonin. Ska bli spännande att följa både Parakanotens fortsatta utveckling och inte minst då Helene Ripa och resten av det svenska landslagets fortsatta framfart!


Härlig avslutningsbild med de aktiva parakanotisterna som gjort historisk debut på Paralympics!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info