Hoppa till sidans innehåll

Många fina svenskprestationer på Drakbåts-VM!

2016-09-12 09:48
Årets Drakbåts-VM i Moskva bjöd på stentuff konkurrens för de svenska lagen. Det blev ingen medalj men väl mängder av fina lopp och flera finalplatser!
  • Uppdaterad: 2016-09-12 11:05

Det svenska Drakbåtslandslaget har de senaste åren utvecklat sin verksamhet och tagit flera kliv i sin utveckling, både individuellt och som lag.

Årets VM i Moskva bjöd på bland det tuffaste motstånd landslaget nånsin har stött på. Grenen är stor på flera håll runtom i Världen, inte minst i Asien med miljontals utövare.

Sverige ställde upp i seniorklass och Masterklass (40+) i dam, herr och mixed i både 10-manna- och 20-mann båt. Resultatmässigt var det Masterslaget som nådde de främsta placeringarna med bland annat två fjärdeplatser på dels sprintdistansen 200 m, dels långloppet över 2000 m i 10-mannabåten.

I Seniorklassen svarade det starka damlaget i 10-mannabåten för bland annat två fina femteplatser på 200 och 500 m.

Herrseniorerna paddlade till sig en niondeplats som bäst, på 500 m och i Seniorer Mixed blev det bland annat två ytterligare niondeplatser på 2000 m-loppen i 10-manna, respektive 20-mannabåten.

Truppen åkte på lite sjukdom både innan och under mästerskapet så det har blivit många lopp för en del som har hoppat in och fyllt de luckor som uppstått. Sammanfattningsvis är det ett nöjt Svenskt landslag som lämnar Moskva efter ett erfarenhetsrikt och väldigt roligt VM!

Alla resultat finns att ta del av här

De bästa, och mer utförliga, VM-rapporterna med massor av bilder direkt från Moskva hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info