Hoppa till sidans innehåll

Maratonlandslaget laddar för Världscup i Portugal

2018-05-24 11:57
Imorgon inleds världscupen i maraton med starka svenska kanotister på plats i Portugal!
  • Uppdaterad: 2018-05-24 11:57

Maratonlandslaget åker ner till Portugal för årets första världscup med en liten men namnkunnig och stark trupp under ledning av Förbundskapten Danny Hallmén. 

Tävlingarna inleds på fredag med Short Track-heat som ligger till grund för lördagens Short Track-finaler. På söndag avgörs sedan de klassiska Maratondistanserna. Samtliga lopp i helgen körs i K1.

Truppen

Sverige åker ner till Portugal med fem kanotister, fyra i herrklassen och en i damklassen. Det är ett starkt gäng med goda förhoppningar om framskjutna placeringar.

Följande kanotister ingår i den svenska truppen:

  • Emma Andersson: Huskvarnakanotisten har tillhört maratonlandslaget under många år och har rutin i massor. Har inlett året starkt med en femtplats i Amsterdam Waterland Marathon och en klar seger i den svenska premiären Norrviken Runt. 
  • Jocke Lindberg: Avslutade fjolårets säsong urstarkt med en bronsmedalj i världscupavslutningen i Kina. 25-åringen från Finspång vann Norrviken Runt efter ett jämnt lopp. Jocke har genomfört en skidsatsning i vinter men från mitten av mars och framåt tillbringat massor av tid i kanoten. På förhand det starkaste kortet i truppen och har kapacitet att slåss om riktigt bra placeringar.
  • Emil Svensson: Bråvikenskanotisten utmanade Jocke under Norrviken Runt men fick ge sig i spurten och slutade tvåa. Emil visade dock att paddlingen sitter fint och hans sprintegenskaper kommer väl till pass när tempot skruvas upp ytterligare med internationellt motstånd.
  • Isak Forsberg: Isak bytte till Örnsberg inför årets säsong. Har tagit stora kliv framåt, inte minst på sprintdistanserna men även utvecklat uthålligheten över 30 km. Låg med i tätklungan i Norrviken men tappade in i första lyftet. Sitter lyften bra i Portugal finns det bra kapacitet på vattnet!
  • Nils Thoresson: gick tillsammans med Isak till Örnsberg inför säsongen. Nils Stod för flera fina maratonprestationer ifjol och avslutade även sprintsäsongen starkt. Goda erfarenheter att ta med sig inför helgens race i Portugal.

Följ tävlingarna

De inledande Short Track-tävlingarna går över tre korta varv med två lyft. Söndagens maratondistanser avgörs för herrarna över en ca 30 kkm lång bana med totalt åtta varv och sju lyft, för damerna gäller sju varv med sex lyft.

På Internationella Kanotförbundets sida för Världscuptävlingen kommer både resultat och livesändning att finnas för att följa loppen. Ni hittar den här.

Maratonlandslagets egna facebooksida bjuder på bilder, filmer och uppdateringar från lagets framfart, ni hittar den på Swedish Marathon Kayak Team.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info