Hoppa till sidans innehåll

Maratonpremiär när Norrviken Runt gick av stapeln

2018-05-14 00:39
Sollentuna dukade upp med riktigt fina förhållanden när Norrviken Runt avgjordes i lördags. Bland seniorerna plockade Emma Andersson och Jocke Lindberg hem segern.
  • Uppdaterad: 2018-05-14 00:39

Norrviken Runt är ett anrikt långlopp som lockar både elit och motionärer i olika åldrar, från ungdomar till masters, till Sollentuna och sjön Norrviken. Tävlingarna avgjordes i lördags i sommarvärme och bra förutsättningar ute på vattnet. I motionsklasserna paddlas både Maraton- och Motionskanoter samt Surfskis och för andra året i rad fanns även en SUP-klass som lockade en del deltagare även i år. Loppet kördes över 14-22 km beroende på klass.där ungdomar, juniorer och seniorer hade tre lyft under sträckan medan Masters och motionärer körde utan lyft.


Delar av startfältet paddlar iväg i starten.
Toppenförhållanden för årets upplaga av Norrviken Runt! Foto: Danny Hallmén

Emma dominerade i damklassen

I tävlingsklassen radade maratoneliten upp sig på startlinjen. I damklassen var Emma Andersson ohotad och kunde vinna betryggande före Hanna Höij som glädjande gjorde comeback på tävlingsbanorna efter ett års uppehåll då hon blivit mamma (grattis!). På en tredjeplats paddlade Julia Seger in.


Ny seger för Emma Andersson! Foto: Danny Hallmén

Jocke vann jämn herrklass

Det var desto tätare i herrklassen där tempot skruvades upp tidigt i loppet och en tätkvartett bildades med tunga namn. Efter ett varv (7 km) splittrades det upp något då Isak Forsberg tappade lite in i första lyftet. Jocke Lindberg, Emil Svensson och Emil Torstensson gick loss. Trion höll sedan ihop fram till 2.5 km kvar då Emil Svensson tryckte på. Emil Torstensson tvingades släppa lite men Jocke Lindberg höll kvar och kunde med 500 m kvar av loppet gå om och hålla ledningen in till mål. 

Masterscupens andra deltävling

Norrviken Runt utgjorde även den andra deltävlingen i Svenska Masterscupen. Det tävlas i en yngre respektive äldre cup där Per Lindén segrade i den yngre och Oven Emanuelsson i den äldre efter att resultaten räknas om enligt den koefficient de tävlande får beroende på ålder.

Aktuell ställning i Masterscupen hittar ni under sidorna för Masters. Det är dock många tävlingar kvar och många kanotister har än så länge väntat med tävlingsdebuten för i år.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info