Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jack Mikrut / SOK

Markus Oscarsson förstärker Sprintlandslagets ledarstab

2018-01-11 11:42
Det är nu klart att Markus Oscarsson kliver in som Förbundstränare för Sprintlandslaget.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Den välmeriterade Västeråskanotisten med såväl OS- som VM-guld på meritlistan blir en av tre Förbundstränare för Sprintlandslaget tillsammans med Åsa Eklund och Peter Orban. Markus avslutade en lång och framgångsrik karriär efter OS i London 2012. Nu kliver han in som Förbundstränare för att bidra med sin kunskap och erfarenhet från världseliten och vägen dit. Rollen som Förbundstränare är på deltid och fokus kommer att ligga på kontakt med aktiva och stötta dem vid träning på både läger och hemmaplan.

Det var jätteroligt att få frågan och att nu få möjlighet att komma tillbaka till kanoten. Förhoppningsvis kan jag bidra med den kunskap och erfarenhet jag har fått med mig efter mina år inom sporten, framförallt kring träning och besättningspaddling, berättar Markus.

Som aktiv var Markus själv väldigt involverad i planering och upplägg av sin träning. Något han framhåller som en framgångsnyckel för honom och som han bär med sig även i sin roll som tränare där han framhåller lyhördhet och individuell anpassning som viktiga delar.

Jag vill vara lyhörd och ett bra bollplank för de aktiva. Jag tror på att de tänker mycket själva och att jag finns med och lägger upp ramen tillsammans med dem, följer upp och bollar både deras och mina tankar om utvecklingen.

Som aktiv kanotist deltog Markus i fem OS mellan 1996 och 2012. Guldet i Aten 2004 och silvret i Sydney 2000 är två givna höjdpunkter. Båda OS-medaljerna tog han på K2 1000 m i par med Henrik Nilsson, duon paddlade även hem två VM-guld på distansen. Markus skördade även stora framgångar individuellt med VM-guldet på K1 1000 m från 2006 som höjdpunkt.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info