Hoppa till sidans innehåll

Nära, nära VC-final för både Öhrström och Karlsson

23 JUN 2019 22:59
Isak Öhrström var ytterst nära att knipa en finalplats i Kanotslalom under VC-tävlingarna i Bratislava. Likaså Max Karlsson i Extremslalom som sånär fick en av de fyra finalplatserna.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2019 22:59

Den svenska truppen, bestående av Isak Öhrström, Fredrik Wahlén, Max Karlsson och Monika Mitasikova, drog vidare från världscuppremiären i London förra helgen till Bratislava för VC II.

I Kanotslalomtävlingarna blev det en fin prestation av hela truppen, inte minst bland herrarna. Isak Öhrström gick vidare till semi direkt i första kvalåket. Väl i semi var han endast ett islag från final, han slutade på en 14:e-plats, 1.38 sek från den tionde och sista finalplatsen men då alltså med två sek tillägg efter ett islag i den fjärde porten. 

Även Fredirk Wahlén tog sig till semifinal, efter vägen via det andra kvalåket där han tog tionde och sista semiplatsen. Placeringen efter i andraåket, endast dryga två tiondelar från semifinal, paddlade Max Karlsson in. Fredrik gjorde dock några grova missar i sitt semiåk var inte nära en plats i finalen.

Monika Mitasikova hade sitt bästa åk i det första kvalåket. Hon slutade 32:a, knappa tio sek upp till en semifinal.

Max Karlssons revanscherade sig efter sin minimala semimiss i slalomdisciplinen när det kom till Extremslalomen där både han och Fredrik körde. De båda tog sig vidare från kvalrundan. För Fredrik tog det sedan stopp i kvartsfinalen medan Max tog sig vidare fram till semi. Där blev han trea i sitt heat, missade finalen men slutade på en finfin femteplats.


Max Karlsson var nära avancemang i både Kanotslalom (tiondelar från semi)
och Extremslalom (en placering från final).

Helgens sändningar och resultat hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info