Hoppa till sidans innehåll

Nathell & Holmer in i SOK:s Topp & Talang!

19 DEC 2018 14:34
Två U23 VM-medaljörer tar plats i SOK:s Topp & Talang-satsning - Martin Nathell (Sprint) och Erik Holmer (Kanotslalom). Grattis till två välförtjänta platser!
  • Uppdaterad: 19 DEC 2018 14:34

Idag presenterade SOK tolv nya namn till stödprogrammet Topp & Talang. Två kanotister som stått för ett starkt 2018 fanns med på listan över de namn som nu får stöd i sin fortsatta satsning fram mot kommande OS. Martin Nathell och Erik Holmer, två 95:or som bl.a. har fyra år på Kanotgymnasiet i Nyköping bakom sig, har båda två brutit ny mark under den senaste säsongen och närmat sig den absolut världstoppen.

Martin Nathell

Ängelholmskanotisten Nathell följde upp sitt fjolårsbrons på K1 1000 m med att vara bäst när det gällde och paddlade hem guldet på U23 VM. Han stod även för ytterligare några högklassiga lopp på distansen och var ytterst nära finalplats på såväl VC, EM som Senior-VM. Även på K2 1000 m, främst i par med Albert Petersson, har starka resultat radats upp. Final på såväl VC som på EM samt en fin andraplats i B-finalen på Senior-VM.


Segernäve efter U23 VM-guldet på K1 1000 m!

Erik Holmer

Aldrig förr hade en svensk slalomkanotist tagit medalj på ett U23-mästerskap, heller inte nått final i ett seniormästerskap. Fram till 2018. Erik Holmer stod för en rad toppåk i hård konkurrens under säsongen där de resultatmässiga topparna kom på U23 VM, där han paddlade upp på pallen och knep ett brons, samt på Senior-EM där han nådde hela vägen fram till final.


Erik forsade fram mot historiskt bra resultat 2018!

SOK:s pressmeddelande med alla nya till Topp & Talang hittar ni här

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info