Hoppa till sidans innehåll

Norrviken Runt drog igång Maratonsäsongen!

2017-05-08 00:08
Lördagen bjöd på premiär för Maraton- och långloppssäsongen då Norrviken Runt genomfördes. 79 paddlare deltog och blåste fram på de olika distanserna både i olika kanottyper och på SUP.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 09:12

I lördags arrangerades klassiska Norrviken Runt av Sollentuna Kanot. Totalt 79 paddlare gick i mål på ett för dagen rätt blåsigt Norrviken som krävde en del av de tävlande.

Emma och Emil starkast i landslagsuttagningarna

Tävlingen var årets första landslagsuttagningstävling för Maratonlandslaget och i både dam- och herrklassen fanns den yppersta eliten på plats. Bland damerna blev det en storseger för Huskvarnas Emma Andersson, som segrade före Stockholm PK:s Hanna Höij och Brunnsvikens Julia Seger. Det blev desto tightare om segern i herrklassen där en spurt mellan Bråvikens Emil Torstensson och Finspångs Jocke Lindberg avgjorde. Emil var den starkaste och kunde klyva mållinjen som vinnare, tre sekunder före Jocke. Emil Svensson, Bråviken, la beslag på tredjeplatsen.

Bland de yngre imponerande Bengtsfors-paddlaren Claudia Gustavsson Aasen som vann damjuniorklassen och William Berg i H16-klassen som var snabbast bland killarna.

I Masters-klassen paddlade deltagare i olika ålderklasser upp till H75, snabbast gick Pär Lindén i H 50.

Stort SUP-intresse med dubbla segrar för Åsa Surfklubb  

Norrviken Runt bjöd även på en SUP-klass på både dam- och herrsidan som körde 2*7 km. Det blev dubbla segrar för den nyanslutna klubben Åsa Surfklubb då Margareta Engström plockade hem en storseger bland damerna före Stenungsunds Maya Persson och Varbergs Neith Åstradsson. På herrsidan var det lite jämnare men Göran Sivertsson, även han från Åsa-klubben, drog ifrån och segrade med runt 45 sek före Andreas Svensson, Stenungsund, och Christian Dietz från Bengtsfors.

Norrviken-premiär för barn- och ungdomsklass i SUP


Nio SUP-paddlare från Kållered, Mälarpiraterna och Stenungsund fanns på startlinjen i barn- och ungdomsklassen på Norrviken Runt.

Nio SUP-paddlare i åldern 8-14 år från tre olika klubbar tog sig an den 2 km långa banan för den yngsta SUP-klassen med bravur. Det var första gången Norrviken Runt bjöd in till en barn- och ungdomsklass för SUP och det blev ett glädjanden gensvar från deltagande klubbar och aktiva som tog sig an utmaningen.

Resultat och bilder

Resultat från lördagens race hittar ni här.

Mer om Norrviken Runt hittar ni på deras hemsida och facebook-sida.

Fler bilder från helgen hittar ni bl.a. i Kanotgruppen på facebook.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info