Hoppa till sidans innehåll

Nu drar Kanotslalom-säsongen igång!

2017-03-24 16:22
Efter fjolårets succésäsong, med bl.a. en historisk Svensk OS-plats, är det nu dags för 2017 års Kanotslalom-säsong att dra igång i Slovenska Solkan!
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Ja, det var ett stort Kanotslalom-år ifjol. Bland många fina tävlingsprestationer av en rad olik kanotister stack en händelse ut lite extra. För första gången någonsin fanns Sverige med på startlinjen i OS-tävlingarna i Kanotslalom. Isak Öhrström tråcklade sig förbi nålsögat för att kvala till Rio och väl på plats paddlade han respektlöst. Det ledde hela vägen till en semifinal och slutligen en 15:e plats i OS-debuten.

Och nu är det alltså dags för årets säsong att dra igång när ett stort startfält (runt 300 startande) kanotister samlas i Solkan, Slovenien, för en av årets första Världsrankingtävlingar, däribland en sex kanotister stark Svensk trupp. Flera världskanotister återfinns i fältet, inte minst följande namnkunniga kvintett på herrsidan; Peter Kauzer (OS-silver 2016), Alexander Grimm (OS-guld 2008), Hannes Aigner (OS-brons 2012 och fyra 2016), Mateuz Polaczyk (OS-fyra 2012), Giovanni de Gennaro (OS-final 2016). På damsidan återfinns bl.a. hemmapaddlaren Ursa Kragelj och tyskan Ricarda Funk.

Helgens svenskar

Totalt sex svenskar startar i helgen, fyra herrar samt två damer i K1-klassen. Fem Falukanotister som kompletteras med Floda FF:s Max Karlsson. De största förhoppningarna ställs naturligt till Isak Öhrström som visade hög klass på flertalet tävlingar under 2016, men det finns goda förhoppningar om fina prestationer från samtliga svenskar. Amanda Fagerlund, som gick starkt som junior förra året, kliver nu upp i seniorklassen och blir en av många intressanta svenskar att följa under säsongen 2017.

Herrarna

  • Isak Öhrström
  • Johan Strandberg
  • Vidar Bratt
  • Max Karlsson

Damerna

  • Monika Mitasikova
  • Amanda Fagerlund


Falukanotisten Amanda Fagerlund in action 2016, efter en välfylld träningsvinter väntar nu tävlingspremiär!

Följ tävlingarna i Solkan

Tävlingarna drar igång med kval under lördag eftermiddag. I herrklassen går 30 kanotister vidare från första åket och ytterligare tio plockas med från det andra kvalåket. I damklassen får 20 kanotister en biljett till semin i förstaåket och ytterligare tio i det andra. Följ tävlingarna via liveresultat här: Världsrankingtävling, Solkan 

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info