Hoppa till sidans innehåll

Nya på SKF - Katinka och Fredrik utvecklar Friluftspaddlingen!

2018-03-06 17:43
Svenska Kanotförbundet förstärker personalstyrkan med två nya personer som ska utveckla arbetet med frilufts- och rekreationsdelen av förbundets verksamhet.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Två nya personer är rekryterade till förbundets verksamhet - Katinka Ingves och Fredrik Karlsson klev på och började jobba den 1 mars, varmt välkomna!

Det är två projektanställningar under hela 2018 som är möjliga tack vare stöd från Svenskt Friluftsliv, där SKF ingår som en av 24 medlemsorganisationer. Både Katinkas och Fredriks arbetstid kommer att variera under året. Som mest kommer de att jobba 75 % under de, för SKF, mest hektiska perioderna.

Det finns en tydlig inriktning mot att utveckla friluftslivs- och rekreationsverksamheten i både Katinkas och Fredriks arbetsbeskrivning. Bland annat arbetet med Godkända Kanotcentraler och utbildningsverksamheten samt att jobba med både nuvarande och framtida projektsatsningar.

Katinka återfinns till vardags i Linköping där hon är medlem i Linköpings Kanotklubb och utvecklat ett brinnande intresse för paddling. Hon kommer senast från en tjänst på Kvinnojouren i Linköping. När anställningsannonsen från SKF kom ut såg hon en möjlighet att få möjlighet att jobba med sitt största fritidsintresse och kunde inte låta bli att söka. Katinka har pluggat friluftspedagogik vid Linköpings Universitet och på senare år även utvecklats som kanotist och ledare med SKF:s kurser och genom Paddelpasset.

 
Katinka har i vuxen ålder upptäckt paddlingen och fastnade snabbt för tjusningen med att glida fram på vattnet.

Fredrik är bosatt i Norrtälje där han de senaste åren har jobbat på en kanotcentral med bl.a. kurser, uthyrning och försäljning. Han ingår även i SKF Resursteam där han är en uppskattad utbildare inom både Havskajak- och Kanadensarledarkurserna samt att han examinerar inom Paddelpasset. Fredrik har en tvåårig friluftsutbildning från Finland och har sedan examen därifrån jobbat med paddling och friluftsliv i olika former. Han driver även ett eget företag (tillsammans med Dex) med inriktning mot hundkurser.


I favoritelementet! Fredrik paddlar mest havskajak 
men har på senare tid även upptäckt canadensarpaddlingen.

Redan i torsdags, den första dagen som anställd för Katinka och Fredrik träffades delar av SKF:s personalstyrka i Svenskt Friluftslivs lokaler i Stockholm för att dra upp riktlinjerna och fördela arbetsuppgifter. Vi ser framemot att bli ytterligare två anställda som arbetar med att stötta och utveckla Svensk kanot. Mycket av det arbetet som görs på friluftsdelen av verksamhet kan ni även ta del av på den nya facebooksidan Svenska Kanotförbundet - Friluftsliv & Rekreation.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info