Hoppa till sidans innehåll

"Nya" Sprintlandslaget inledde med upptaktshelg

2016-10-31 13:31
I helgen samlades Sprintlandslaget, samt en hel del övriga elitkanotister, i Nyköping för att tillsammans varva upp den nya organisationen och satsningen inför 2017 och framåt!
  • Uppdaterad: 2016-10-31 14:05

Förbundskapten Peken Rönnestrand och Förbundstränarduon Åsa Eklund och Danny Halmén hade sin första landslagssamling under den gångna helgen. På plats i Nyköping samlades stora delar av den svenska Sprinteliten då förutom landslagstruppen även övriga elitkanotister var inbjudna.

Helgen inleddes under fredagskvällen då ledartrion presenterade både sig själva och deras tankar och mål med den svenska landslagsverksamheten på Sprint-sidan. De aktiva fick sedan i olika konstellationer diskutera kring hur de som lag bäst ska jobba mot uppställda mål.

Lördag förmiddag bjöd på helgens enda paddelpass med mixade K4:or. Ingen klocka, ingen gps utan istället skiftande uppgfiter för varje intervall (frekvens, fart, loppupplägg etc) och med ett övergripande, ständigt närvarande, fokus på besättningskänsla. Passet avslutades med två lopp i full fart.

Därefter fortsatte helgen med en presentation och diskussion av kommande säsongsupplägg med aktuella tävlingar och läger. De aktiva fick även jobba fram ramar och ledord kring hur de själva och ledare ska agera i laget.


Kreativiteten flödade på lördagens gympapass!

Lördagen summerades sedan med ett gympasalspass där de aktiva i smågrupper fick ett tema och utifrån det bygga passets olika övningar. Det blev ett pass där kreativiteten flödade och bjöd på många skratt. Kvällen stod för middag och en stunds egentid med allmänt snack och dessertätartävling för vissa. Henke Strand ska enligt källor ha vunnit på fem st plus 3 skålar sky (till hans försvar trodde han dock att det var soppa...)

Söndagens morgonpass bestod av ett coopertest, 3000 m löpning. Ludwig Fleetwood (landslagstriatlet) var inlånad och skruvade upp ett hårt tempo. Efter löpningen hann gruppen med ett gympass innan det var dags för lunch. Eftermiddagen ägnades åt att summera alla tankar och diskussioner som förts under dagarna. Gemensamma ledord trattades ned och författades samt en längre diskussion med efterföljande redovisning kring att utveckla besättningspaddling/kompetens. 


Bra fart på söndagens Coopertest!

Sammanfattningsvis en bra helg med mycket delaktighet och stort engagemang hos de aktiva. Nästa anhalt är höstläger i Portugal, v.45-48.

Mer bilder och inlägg från helgen hittar ni, i vanlig ordning, på Sprintlagets facebook-sida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info