Hoppa till sidans innehåll

Nyfödd tävlingsform när triss i Bassängslalom kördes i Sigtuna

2017-01-31 12:50
KK Mälarpiraterna bjöd den gångna helgen in till en tävlingsdag med ett nygrepp; tre olika grenar, Kanotslalom, Kajakcross och SUP-Slalom slogs ihop till en och samma tävling.
  • Uppdaterad: 2017-01-31 13:22

I lördags kördes en helt ny kanottävling i Sigtuna Simhall, anordnad av Kanotklubben Mälarpiraterna. Först ut var Kanotslalom där kanotisterna körde en slalombana på tid. Därefter följde Kajakcross där två kanotister startade samtidigt och siktade på att vara först i mål efter tät kamp mellan portarna. Avslutningsvis kördes SUP-slalom, en nyhet i tävlingssammanhang, där paddlarna körde en slalombana i bassängen. I varje gren ingick två åk där kanotisterna tog med sig sin bästa insats till totalen. Tobias Antonsson från Uppsala Paddlarklubb, mångkanotkonstnären som tidigare huserat i Sverige-eliten i Kanotslalom och numera tagit en plats i Drakbåtslandslaget stod som slutsegrare.

En sammanfattningsvis lyckad tävling som gav mersmak. Kerstin Öberg, ordförande i arrangörsklubben sammanfattar tävlingen i tidningen Sigtunabygden såhär:

- Det var en väldigt bra och rolig dag. Tyvärr var det inte så många deltagare men de som var med var väldigt nöjda och tyckte tävlingen var bra anordnad.

Läs hela artikeln här: "Tävlade i kanot inomhus"

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info