Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sixten

Öhrström bästa svensk på Kanotslalom-EM

03 JUN 2019 09:54
Det fanns potential för mer men det är små marginaler som avgör i Kanotslalom. Isak Öhrström blev bästa svensk individuellt med en 26:e plats. I lagtävlingen blev det en elfteplats för Sverige.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 09:54

Kanotslalom-EM avslutades under söndagen med semifinal och final individuellt för herrarna. Från kvaltävlingarna i fredags lyckades Isak Öhrström kvala till en plats bland de 30 i semifinalen. Fredrik Wahlén var nära, nära men landade slutligen på en 35:e plats. För Max Karlsson grinade oturen när han drog på sig magsjuka och inte kunde leverera på topp.

Väl i semifinal öppnade Isak med mycket fin paddling under första halvan av banan. Sedan kom dessvärre en tyngre slutdel där tiden rann iväg och omöjliggjorde vidare avancemang. Det blev slutligen en 26:e plats i semifinalen, sex sek från den 15:e och sista finalplatsen.

I fredagens lagtävling slutade Sverige med ovan nämnda tre kanotister på en elfteplats, Tjeckien plockade hem segern.

Förbundskapten Sixten Björklund sammanfattar: "Det vi tar med oss från detta EM är att vi har kapacitet att vara med och slåss om finalplatser. Men det finns inte utrymme för några missar i den konkurrens som råder i sporten. Och alla missar någon gång, t ex förra årets Europamästare Peter Kauser från Slovenien som missade två portar med en hårsmån och fick 100 sekunders tidstillägg i semifinalen. Och det vara flera av de stora namnen som inte tog sig till final."

Alla resultat från EM hittar ni här.

Följ landslaget via deras facebooksida, där bl.a. fler inlägg och bilder från EM-banan finns att ta del av.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info