Hoppa till sidans innehåll

Öhrström femma i premiären i Slovenien!

2017-03-27 08:25
Isak Öhrström öppnade med en femteplats när Kanotslalom-säsongen drog igång i Slovenien, mindre än sekunden från pallen!
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Sex Svenska kanotister säsongsöppnade på världsrankingstävligen i Slovenska Solkan i helgen. Samtliga gick vidare från lördagens kvalåk till söndagens semifinaler. Isak Öhrström och Amanda Fagerlund semikvalade direkt i förstaåket medan Monika Mitasikova, Vidar Bratt, Max Karlsson och Johan Strandberg knep sina semiplatser i andra kvalrundan.

Väl i semi visade Isak upp stor paddling och paddlade in som trea och blev som enda svensk finalklar. Amanda var nära, nära att gå till final. Hon blev 14:e i semin, ett islag (och därmed 2 sek tillägg) ifrån finalen.

Väl i finalen svarade Isak för helgens tredje rena åk och var med i toppen i konkurrens med några ur den absoluta världstoppen. Det blev en femteplats, mindre än sekunden upp till pallen och 1,68 sek bakom vinnande hemmapaddlaren Peter Kauzer som tog silver på OS förra året. En säsongsöppning som minst sagt lovar gott med andra ord. Både för Isak i toppen och för de övriga svenskarna som var i vattnet och fick med sig flera värdefulla erfarenheter inför fortsättningen av säsongen.

Redan nästa vecka kommer flera svenskar vara på plats i Tacen som är den första av två uttagningstävlingar till årets landslag. Då ansluter även Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Ludwig Palmcrantz. Veckan därefter väntar sedan tävlingar i tyska Markkleeberg.

Resultat från helgn hittar ni här.    

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info