Hoppa till sidans innehåll

På besök i Norge

23 NOV 2018 09:00
Förra helgen var det Aktivitetsledersamling i Norge utanför Larvik och Svenska Kanotförbundet var inbjudna att delta.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2018 16:00

Både Sverige och Norge är anslutna till EPP men trots det ser utbildningssystemen lite olika ut. Under höstens möte nere i Basel slängde Norge ut en inbjudan att komma med på deras Aktivitetsledersamling utanför Larvik och Jonas nappade direkt på idén. Jonas och Fredrik från kansliet tog resan över tillsammans med Håkan och Clara från resursteamet för att få en större insikt i norrmännens utbildningssystem och se hur de arbetar med utveckling av deras ledare. 

Efter en paddling i mörkret över till Malmøya på fredagskvällen började arbetet direkt med att förbereda inför lördagens uppgifter. Uppgifter och roller delades ut och grupperna började diskutera högt och brett om ledarskap, riskhantering och hur de bäst skulle klara av uppgiften. 

Lördagen bestod av praktisk ledarskapsträning med där ledarna blev utsatta för olika scenarie som de var tvungna att lösa. Under kvällens utvärdering kunde vi konstatera att både de som agerat deltagare och turledarna var ganska möra och en gemensam middag smakade extra bra innan det blev föredrag från en expeditionspaddling i Canada. 

På söndagen var det lite mer lättsam aktivitet i form av workshops inom navigation, "åre teknikk" och balansövningar innan vi avrundade och började resan tillbaka till östkusten igen. 

Vi tackar Norge och alla deltagare så mycket för vi fick vara med och förhoppningsvis får vi se Sveriges första Havskajakledare samling till hösten! 

/ Fredrik Karlsson

Skribent: Fredrik Karlsson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info