Hoppa till sidans innehåll

Påminnelse: Ansök om licens

2017-02-23 13:12
Med ett nytt år gäller en ny ansökan om licens för dig från 17 år och uppåt, inte minst om du är tävlingsaktiv då det är ett krav med licens.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Svenska Kanotförbundet har en Licensförsäkring via Folksam som årligen förnyas för de kanotister som önskar teckna försäkringen. Ni ansöker om licensförsäkringen via föreningens IdrottOnline-sida. Kostnaden är 100 kr/år och summan faktureras respektive förening i slutet av varje år. Den kan tecknas för alla medlemmar från och med det år kanotisten fyller 17 år och innebär ett skydd vid olycksfall under träning och tävling.

För de föreningar som ännu inte har ansökt om Licensförsäkring för de kanotister som vill/måste ha denna inför säsongen är det hög tid att göra detta nu. Ni hittar mer information om hur ni går tillväga här.

"Tävlingslicens"

 

Är du tävlingskanotist och ska delta i någon SKF-sanktionerad tävling är det ett krav att ha licens, därav den vanliga benämningen "Tävlingslicens". Det gäller alltså för tävlingsaktiva kanotister fr.o.m. det år kanotisten fyller 17 och uppåt och gäller oavsett om man deltar i en eller flera tävlingar under året. Det är även ett krav att ha Licensförsäkringen om du representerar Sverige i landslagssammanhang och tillsammans med en reseföräkring som SKF tecknar separat har våra landslagsaktiva kanotister ett skydd vid uppdrag utomlands om något skulle inträffa. 

Ungdomsförsäkring

Inom ramen för Licensförsäkringen finns även en ungdomsförsäkring som innebär att alla medlemmar upp till 17 år i en förening som är ansluten till SKF också täcks av försäkringen. Försäkringen gäller även vid prova-på-tillfällen, arrangerade av en SKF-ansluten förening, för icke medlemmar som testar på paddling vid 2-3 tillfällen.

Motionsloppsförsäkring

Även en motionsloppsförsäkring ingår i Licensförsäkringen. Denna gör att alla deltagare i motionslopp som är sanktionerade av SKF, och därmed även arrangerade av en SKF-ansluten förening, har ett försäkringsskydd vid tävlingen. För att kategoriseras som ett motionslopp krävs det att alla ska kunna vara med och delta i tävlingen. Jämförelsevis med t.ex. ett SM där det krävs att kanotisten har en klubbtillhörighet för att kunna delta.

Mer information och kontaktperson

Ni hittar mer information och försäkringsvillkor om Licensförsäkringen här.

Har ni frågor och funderingar får ni gärna höra av er till:

Dag Johansson

  • mail: This is a mailto link
  • mobil: 070-37 25 448
Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info