Hoppa till sidans innehåll

Peken förlänger som Förbundskapten för Sprint

2017-09-12 08:36
"Jag känner mig oerhört inspirerad" Efter ett första år som Förbundskapten för Sprintlandslaget står det nu klart att Peken Rönnestrand förlänger sitt kontrakt och fortsätter att leda laget mot nya framgångar.
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Efter ett år som förbundskapten för Kanotlandslaget i Sprint är det nu klart att Per-Erik ”Peken” Rönnestrand förlänger sitt kontrakt och fortsätter att leda laget mot OS i Tokyo 2020.

Jag känner mig oerhört inspirerad. Det har varit ett fantastiskt år att få komma in i kanoten och få ta del av den kultur och den stora potential som finns bland de aktiva, berättar Peken.

Efter OS i Rio omformerades ledarstaben runt sprintlandslaget och Peken tog över ledarskapet. Den senaste säsongen har han, tillsammans med Förbundstränarna Åsa Eklund, Danny Hallmén och Peter Orban, lett landslaget mot flera nya framgångar. Under årets huvudmål, VM i Tjeckien, levererade landslaget på bred front med Karin Johanssons silver på K1 1000 m som toppen av flera fina prestationer.

Min stora drivkraft är att fortsätta jobba för att skapa förutsättningar för fler att utvecklas. Vi har till stora delar ett ungt lag som har stor potential att skörda ännu större framgångar internationellt, summerar han tankarna inför kommande år och fortsätter;

Sen har det även varit inspirerande att lära känna nya människor även på ledarfronten. Jag har lärt mig mycket och tror och hoppas att jag även bidragit till att lära andra en del.


Peken ser framemot att fortsätta leda Sprintlandslaget mot nya framgångar. "Det finns en stor potential i truppen och jag vill vara en del av organisationen som fortsätter att skapa förutsättningar för att leverera ännu mer på den internationella scenen"

Den nya organisationen med Peken som Förbundskapten och ansvarig för organisationen och helheten och sedan ett Förbundstränare som står för den kanotspecifika kompetensen har varit lyckad och uppskattad och kommer att ligga kvar inför kommande säsong.

Jag vill fortsätta vara en del av organisationen och bidra med min kompetens och till viss del nya synsätt. När jag klev in i den här rollen gjorde jag det med en stor ödmjukhet och kommer att fortsätta hålla fast vid det. Jag känner en stor drivkraft att fortsätta vara en del av helheten, en pusselbit i det stora pusslet för att vi ska bli ännu bättre, avslutar Peken.

Landslaget avslutade årets landslagssäsong i samband med Höstregattan i Jönköping 2-3 september. Nu väntar några lugnare veckor med egen träning och några mindre tävlingar innan de varvar upp igen den första oktober med sikte mot säsongen 2018.

Börje Andersson, ordförande i Slätvattenkommittén Elit är mycket nöjd med att Peken förlänger sitt kontrakt och fortsätter att leda landslaget.

- Jag blev väldigt glad när allt blev klart, det känns som att den nya organisationen med Peken som Förbundskapten har börjat skapa någonting bra. Det första året har varit ett uttalat analysår där en del nyheter har testats, vi ser redan nu att många levererar på riktigt hög nivå och vi är många som ser framemot kommander år, berättar Börje.

Skribent: Dag Johansson
Epost: This is a mailto link

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info